Bernard Hill: Πέθανε στα 79 του ο ηθοποιός του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και του Τιτανικού
Ο Bernard Hill στον Τιτανικό
Credit: imdb.com

Πέθανε ο Bernard Hill, ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως η τριλογία του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” και ο “Τιτανικός”. Ήταν 79 ετών.

Ο Άγγλος ηθοποιός πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής, όπως επιβεβαίωσε ο ατζέντης του στο BBC. Θαυμαστές και φίλοι εξέφρασαν τη θλίψη τους με αναρτήσεις στο Χ.

Ο Elijah Wood, ο Sean Astin, ο Dominic Monaghan και ο Billy Boyd, οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τα χόμπιτ Frodo, Sam, Merry και Pippin στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, απέτισαν φόρο τιμής στον συμπρωταγωνιστή τους στο Comic Con στο Λίβερπουλ.

Έπαιξε τον καπετάνιο Edward Smith στην ταινία που κέρδισε Όσκαρ το 1997 και τον βασιλιά Théoden στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Ο ρόλος που τον έκανε να ξεχωρίσει ήταν το 1982 στο τηλεοπτικό δράμα του BBC Boys from the Blackstuff, όπου υποδύθηκε τον Yosser Hughes, έναν χαρακτήρα που αγωνιζόταν -και συχνά αποτυγχάνει- να αντιμετωπίσει την ανεργία στο Λίβερπουλ.

Ο Hill, ο οποίος καταγόταν από το Μάντσεστερ και ζούσε στο Σάφολκ, επρόκειτο να επιστρέψει στις τηλεοπτικές οθόνες στον δεύτερο κύκλο της σειράς The Responder, ενός δράματος του BBC με πρωταγωνιστή τον Martin Freeman, που αρχίζει να προβάλλεται την Κυριακή.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα