Aretha Franklin: Έγκυρη η χειρόγραφη διαθήκη που βρέθηκε κρυμμένη στον καναπέ – Τέλος στην οικογενειακή διαμάχη
Credit: imdb.com

Η χειρόγραφη διαθήκη της Aretha Franklin κρίθηκε έγκυρη από δικαστήριο του Μίσιγκαν την Τρίτη, σχεδόν πέντε χρόνια αφότου ανακαλύφθηκε κρυμμένη κάτω από ένα μαξιλάρι καναπέ και έτσι αναμένεται να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα σχετικά με την περιουσία της.

Η θρυλική τραγουδίστρια πέθανε από καρκίνο του παγκρέατος σε ηλικία 76 ετών στις 16 Αυγούστου 2018.

Η Aretha Franklin δεν είχε διαθήκη τη στιγμή του θανάτου της, με αποτέλεσμα οι γιοι της Kecalf και Edward Franklin και τον Ted White Jr. να εμπλακούν σε μια διαμάχη.

Το έγγραφο από το 2014, το οποίο βρέθηκε στο σπίτι της “βασίλισσας της soul” στο Ντιτρόιτ μετά τον θάνατό της το 2018, έλυσε τη διαμάχη για το πώς θα μοιραστεί η περιουσία της θρυλικής τραγουδίστριας, ανέφεραν οι New York Times.

Οι δικηγόροι των γιων της μουσικού Kecalf και Edward Franklin υποστήριξαν ότι η χειρόγραφη διαθήκη θα πρέπει να υπερισχύσει μιας διαθήκης του 2010 που βρέθηκε περίπου την ίδια εποχή σε ένα κλειδωμένο ντουλάπι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το προηγούμενο έγγραφο όριζε ότι ο Kecalf και Edward “πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα επιχειρηματικότητας και να αποκτήσουν πιστοποιητικό ή πτυχίο” για να επωφεληθούν από την περιουσία.

Η διαθήκη του 2014, ωστόσο, δεν περιλάμβανε απαίτηση εκπαίδευσης.

Αντ’ αυτού, το μεταγενέστερο έγγραφο ανέφερε ότι τρεις από τους γιους της Aretha, συμπεριλαμβανομένου του Ted White Jr. θα μοιράζονταν εξίσου τα μουσικά της δικαιώματα. Ο Kecalf και τα παιδιά του θα κληρονομούσαν επίσης το σπίτι της στο Μπλούμφιλντ Χιλς του Μισισιπή και τα οχήματά της.

Ο White, ο μεσαίος γιος της Aretha, είχε υποστηρίξει ότι η διαθήκη του 2010 θα έπρεπε να παραμείνει σε ισχύ. Εκείνο το έγγραφο, σύμφωνα με τους New York Times, ήταν πιο λεπτομερές και περιλάμβανε την υπογραφή της Aretha σε κάθε σελίδα.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι οι γιοι συμφώνησαν να στηρίξουν τον Clarence, το πρώτο παιδί της βασίλισσας της soul, ο οποίος, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, πάσχει από ψυχική ασθένεια.

Όταν η Aretha Franklin πέθανε από καρκίνο του παγκρέατος στις 16 Αυγούστου 2018, ήταν άγνωστο ότι είχε αφήσει πίσω της τις διαθήκες, μέχρι που τις έφερε στο φως η ανιψιά της το 2019. Κατά τη στιγμή του θανάτου της Aretha, η περιουσία της άξιζε 80 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα εκτιμάται ότι είναι περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια λόγω των πολυετών νομικών εξόδων και των απλήρωτων φόρων.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα