Απόφαση-βόμβα: Το Σορέντο απαγορεύει… τα μπικίνι – Πρόστιμο 500 ευρώ
italyweloveyou.com

Ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της Ιταλίας, το μαγευτικό Σορέντο απαγορεύει στους παραθεριστές να κυκλοφορούν με μπικίνι λόγω “άσεμνης συμπεριφοράς”!

Ο δήμαρχος του Σορέντο, Μάσιμο Κόπολα, είπε ότι το “εκτεθειμένο δέρμα” αναστατώνει τους ντόπιους. Μάλιστα προειδοποίησε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο στους παραβάτες έως 500 ευρώ.

Ο δήμαρχος της γραφικής παραθαλάσσιας πόλης κοντά στην Πομπηΐα και τη Νάπολη είπε ότι πρόσφατα έγινε μάρτυρας συμπεριφοράς που “από την πλειονότητα των ανθρώπων θεωρείται το αντίθετο της ευπρέπειας που χαρακτηρίζει την πολιτισμένη συνύπαρξη“.

Ο Κόπολα εκφράζει τον φόβο ότι καταστρέφεται η εικόνα της πόλης που προσφέρει εκπληκτική θέα στον κόλπο της Νάπολης, σύμφωνα με τους Times. Οι αστυνομικοί της δημοτικής αστυνομίας του Σορέντο θα περιπολούν στους δρόμους για να βεβαιωθούν ότι οι παραθεριστές δεν κυκλοφορούν χωρίς πουκάμισο ή φορώντας μόνο τα μαγιό τους.

Περίεργους περιορισμούς έχουν επιβάλει και άλλοι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί στην Ιταλία, όπως η Praia a Mare στην Καλαβρία, όπου απαγορεύεται το περπάτημα όταν κάποιος είναι ξυπόλητος αλλά ακόμη και η χρήση ακατάλληλων ενδυμάτων.

Στο Ραπάλο της Λιγουρίας υπάρχουν πινακίδες που υπενθυμίζουν στους επισκέπτες να τηρούν τον κώδικα ενδυμασίας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα