Αντώνης Τσαπατάκης: Στην κορυφή του κόσμου ο Χανιώτης παραολυμπιονίκης – Αυτό είναι το μυστικό του

Ο Αντώνης Τσαπατάκης έγραψε ιστορία στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας. Ο Χανιώτης πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν το πρώτο χρυσό για τον χάλκινο παραολυμπιονίκη του Τόκιο, σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB4 είχε χρόνο 1:36.27 που τον έφερε στην πρώτη θέση, με την επίδοσή του να αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ανήκε στον ίδιο με 1:36.33 από τις 18 Ιουλίου 2015 στην Αγγλία.

Ο Αντώνης, γύρισε δεύτερος στο πρώτο 50άρι (45.23), όμως στην τελική ευθεία δεν είχε πρόβλημα να περάσει τον Κολομβιανό Μόισες Φουέντες Γκαρσία (1:36.84) και να τερματίσει πρώτος (σ.σ. το 2019 ήταν 4ος στο αντίστοιχο αγώνισμα)

Στην πρώτη του ανάρτηση που έκανε στα social media μετά από αυτή την τεράστια επιτυχία, ο Αντώνης Τσαπατάκης αποκάλυψε ουσιαστικά το μυστικό του. Ποιο είναι αυτό; Η διαρκής προσπάθεια προκειμένου να φτάσει στην επίτευξη των στόχων του.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

“Σε κάθε σχολείο ή δομή που επισκέπτομαι, τα παιδιά με ρωτούν για το πως αισθάνομαι που έχω χρυσό μετάλλιο ή πόσα χρυσά έχω πάρει.
Ενώ όμως μετρούσα πολλά μετάλλια, χρυσό δεν είχα κερδίσει ποτέ κανένα!
Αυτό όμως που τα έκανε να με βλέπουν σαν να είχα κατακτήσει το χρυσό, ήταν η διαρκής προσπάθεια μου, έτσι αυτό και μόνο με έκανε νικητή στα μάτια τους!
Ιδίως όταν τους αποσαφήνιζα τα γεγονότα και την σημασία να μην εγκαταλείπουν τους στόχους τους, έφευγαν, γνωρίζοντας πλέον πώς θα βλέπουν τους εαυτούς τους νικητές για την κάθε τους προσπάθεια…
Με πολλά χρυσά μετάλλια είτε υλικά είτε άυλα”.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης επισκέπτεται σχολεία και δομές με την ιδιότητα του αστυνομικού, για να μοιραστεί την εμπειρία του σχετικά με το τροχαίο ατύχημα που είχε σε ηλικία 18 ετών, με συνέπεια να παραλύσουν τα κάτω άκρα του. Ο 34χρονος πρωταθλητής προσπαθεί να παρακινήσει και να εκπαιδεύσει τα παιδιά σε θέματα οδικής ασφάλειας και κανόνων κυκλοφορίας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα