Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Έγραψε ιστορία – Χρυσό μετάλλιο και στα 20χλμ. βάδην
Credits: enikos.gr

Η διπλά χρυσή Αντιγόνη τερμάτισε πρώτη στα 20χλμ. βάδην με 1:29.03 και έσπασε το ατομικό της ρεκόρ, ενώ έγινε η 2η καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Τέσσερις ημέρες μετά τον θρίαμβό της στα 35χλμ. βάδην στο Μόναχο, τερμάτισε και πάλι πρώτη και έκανε κάτι μοναδικό, αφού πέτυχε νταμπλ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η 38χρονη βαδίστρια από την Καρδίτσα είχε να αντιμετωπίσει άλλες κορυφαίες βαδίστριες όπως την Καταζίνα Ζντζιέμπουο. Η Πολωνή, που είχε πάρει δύο ασημένια μετάλλια σε 20χλμ. και 35χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν, αποφάσισε να μπει μόνο στο 20άρι. Παρόλα αυτά η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με αλλαγή στα τελευταία χιλιόμετρα ξέφυγε και δεν μπόρεσε καμία να την ακολουθήσει.

Βάδισε προς τον τερματισμό και έκοψε πρώτη την κορδέλα σε 1:29.03. Η επίδοσή της αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, αφού είχε 1:30.25 από τις 14 Μαρτίου του 2020 στο Ιβάνο- Φράνκιφσκ. Ανέβηκε 2η όλων των εποχών στην Ελλάδα, απέχοντας μόνο από το πανελλήνιο ρεκόρ της Αθηνάς Παπαγιάννη με 1:28.58.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο με +0.17 από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και το χάλκινο η η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε με +0.22 από την Ελληνίδα.

Στον αγώνα μετείχε και η Χριστίνα Παπαδοπούλου, που τερμάτισε στην 12η θέση με 1:35.19 που είναι φετινό της ρεκόρ.

Πολλά συγχαρητήρια και στις δυο μας αθλήτριες!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα