Angela Lansbury: Πέθανε η θρυλική ηθοποιός στα 96 της

Η εμβληματική ηθοποιός Angela Lansbury πέθανε σε ηλικία 96 ετών, μόλις πέντε ημέρες πριν από τα 97α γενέθλιά της.

Η Ιρλανδο-βρετανίδα και Αμερικανίδα ηθοποιός, διάσημη για τους ρόλους της στο Murder, She Write και στο Beauty and the Beast πέθανε ήρεμα στο σπίτι της στο Λος Άντζελες νωρίς το ξημέρωμα της Τρίτης, όπως αποκάλυψαν τα τρία της παιδιά.

Τα παιδιά της Dame Angela Lansbury με λύπη ανακοινώνουν ότι η μητέρα τους πέθανε ήρεμα στον ύπνο της στο σπίτι της στο Λος Άντζελες στη 1:30 π.μ. σήμερα, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, μόλις πέντε ημέρες πριν από τα 97α γενέθλιά της” ανέφερε η οικογένειά της σε δήλωση.

Έκανε την τελευταία της υπόκλιση ως μία από τις πιο διακεκριμένες ηθοποιούς του θεάτρου. Κέρδισε πέντε βραβεία Tony , με το πιο πρόσφατο το 2009 του Καλύτερου Β’ γυναικείου ρόλου σε θεατρικό έργο για τη δουλειά της στο “Blithe Spirit” του Noel Coward.

Η πιο γνωστή της θεατρική δουλειά ήταν αυτή στο “Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street” η οποία της απέφερε Tony για καλύτερη ηθοποιό σε μιούζικαλ το 1979.

Τα άλλα τρία Tony της ήταν ως καλύτερη ηθοποιός σε μιούζικαλ για το “Mame” το 1966, το “Dear World” το 1969 και το “Gypsy” το 1975.

Η καριέρα της είχε διάρκεια οκτώ δεκαετιών, ενώ έγινε θρύλος στο Μπρόντγουεϊ και το Χόλιγουντ. Είχε ρόλους στο πλευρό μερικών από τα πιο γνωστά αστέρια της βιομηχανίας του θεάματος ενώ ήταν έφηβη. Πήρε την πρώτη της μεγάλη δουλειά στον κινηματογράφο μόλις τέσσερα χρόνια μετά τη φυγή της από το Λονδίνο εν καιρώ πολέμου, σε ηλικία 14 ετών.

Κατέκτησε την κινηματογραφική σκηνή σε ηλικία 18 ετών όταν πήρε τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο το 1944 στο θρίλερ Gaslight, και στάθηκε δίπλα σε τεράστια ονόματα του Χόλιγουντ, την Ingrid Bergman και τον Charles Boyer. Και μπορεί να είχε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, αλλά η Lansbury λατρεύτηκε ιδιαίτερα για τους ρόλους της στη μικρή οθόνη και κυρίως για τον ρόλο της ως συγγραφέα μυστηρίου και ερασιτέχνη ντετέκτιβ, Jessica Fletcher στην επιτυχημένη αμερικανική αστυνομική δραματική σειρά, Murder She Wrote, η οποία προβλήθηκε για 12 σεζόν από το 1984 έως το 1996. Τον Νοέμβριο του 2013 της απονεμήθηκε Τιμητικό Όσκαρ για την προσφορά της στην 7η Τέχνη. 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα