Andy Fletcher: Θλίψη για τον θάνατό του
Photo by Sergione Infuso/Corbis via Getty Images

Ο Andy (Andrew) Fletcher, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Depeche Mode, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω ανάρτησης των Depeche Mode στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα η ανάρτησή τους αναφέρει:

«Είμαστε συγκλονισμένοι και γεμάτοι ανείπωτη θλίψη εξαιτίας του πρόωρου χαμού του αγαπημένου μας φίλου, μέλους της οικογένειας και του συγκροτήματος, Andy “Fletch” Fletcher.

Ο Fletch είχε μια πραγματικά χρυσή καρδιά και ήταν πάντα εκεί όταν χρειαζόσουν υποστήριξη, μια ζωηρή συζήτηση, γέλιο ή μια κρύα μπύρα.

Οι καρδιές μας είναι με την οικογένειά του και σας ζητάμε να τους κρατήσετε στη σκέψη σας και να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο ρόλος του Fletcher στο συγκρότημα περιελάμβανε εκτός από το κίμπορντ και το μπάσο. Κάποτε είπε: «Ο Μάρτιν είναι ο τραγουδοποιός, ο Άλαν ο καλός μουσικός, ο Ντέιβ είναι ο τραγουδιστής και εγώ ανατριχιάζω».

Με 14 studio albums και 55 singles, οι Depeche Mode βρίσκονταν πάντα στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου από τη δεκαετία του 1980 και στις ΗΠΑ μέχρι το 1985. Το synth γκρουπ σημείωσε ραδιοφωνικές επιτυχίες με τραγούδια όπως “People Are People”, “Personal Jesus”. και τα «Master and Servant» και «Walking in My Shoes», «I Feel You», «Policy of Truth» και το μοναδικό του κορυφαίο 10 των ΗΠΑ «Enjoy the Silence» χτυπήθηκαν στο Νο. 1 του Billboard’s Modern Rock chart. Αν και δεν ήταν επιτυχημένο σινγκλ στις ΗΠΑ, το τραγούδι του “Just Can’t Get Enough” του 1981 έγινε ένα επαναστατικό βίντεο κατά τις πρώτες μέρες του MTV.

Οι Depeche Mode έχουν14 χρυσά ή πλατινένια άλμπουμ από το 1984-2017, με κορυφαίο το Violator (1990) με πωλήσεις 3 εκατομμυρίων και Songs of Faith and Devotion (1993), τη μοναδική τους κορυφή στα chart στις ΗΠΑ.

Violator (1990)
Faith and Devotion (1993)
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα