Αμερικανός γιατρός υποστηρίζει με κατηγορηματικό τρόπο: «Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο»

Ένας Ακτινοθεραπευτής-Ογκολόγος από το Κεντάκι των ΗΠΑ, ο οποίος έχει μελετήσει περισσότερες από 5.000 μεταθανάτιες εμπειρίες, πιστεύει ότι η έρευνά του έχει αποδείξει την ύπαρξη ζωής μετά τον θάνατο – «χωρίς αμφιβολία».

Ο Δρ. Jeffrey Long ίδρυσε το Ίδρυμα Ερευνών Near-Death Experience Research Foundation το 1998, έχοντας γοητευτεί από τις χιλιάδες συγκλονιστικές μαρτυρίες καθώς ολοκλήρωνε την ιατρική του εξειδίκευση.

Σε έκθεσή του ο ίδιος ορίζει τις μεταθανάτιες εμπειρίες ως «κάποιος που είναι είτε σε κώμα είτε κλινικά νεκρός, χωρίς καρδιακό παλμό, έχοντας μια διαυγή εμπειρία όπου βλέπει, ακούει, αισθάνεται συναισθήματα και αλληλεπιδρά με άλλα όντα».
Ο Long συλλέγει ιστορίες από όσους έχουν αναφέρει παρόμοιες μαρτυρίες και τις αναλύει επιστημονικά.
«Μπροστά σε συντριπτικά στοιχεία, έφτασα να πιστεύω ότι υπάρχει σίγουρα μεταθανάτια ζωή», αναφέρει στο insider. Ενώ κάθε εμπειρία είναι διαφορετική, ο ίδιος έχει παρατηρήσει αρκετά σταθερά μοτίβα.

Περίπου το 45% των ασθενών αναφέρουν εξωσωματική εμπειρία. Ο γιατρός εξήγησε ότι οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι «η συνείδησή τους διαχωρίζεται από το φυσικό τους σώμα, συνήθως αιωρείται», επιτρέποντάς τους να δουν και να ακούσουν τι συμβαίνει γύρω τους.

Όπως δηλώνει, αυτές οι αφηγήσεις έχουν επιβεβαιωθεί από μάρτυρες. Ανέφερε μάλιστα και την περίπτωση μιας γυναίκας που έχασε τις αισθήσεις της ενώ έκανε ιππασία σε ένα μονοπάτι – «η συνείδησή της ταξίδεψε καθώς κάλπαζε πίσω στον αχυρώνα». Αργότερα ήταν σε θέση να περιγράψει τι ακριβώς συνέβη στον αχυρώνα, παρόλο που το σώμα της δεν ήταν φυσικά εκεί.

Άλλοι «λένε ότι μεταφέρονται σε άλλο βασίλειο», με πολλούς να ισχυρίζονται ότι πέρασαν μέσα από ένα τούνελ, είδαν ένα έντονο φως, τους χαιρέτησε ένα νεκρό αγαπημένο τους πρόσωπο και παρακολούθησαν τη ζωή τους «να περνάει μπροστά στα μάτια τους».

Ο Αμερικανός επιστήμονας παραδέχεται ότι αυτές οι μαρτυρίες έχουν γίνει κλισέ, αλλά ανέφερε ότι και μικρά παιδιά (που πιθανότατα δεν έχουν εκτεθεί σε αυτές τις ιστορίες) έχουν περιγράψει παρόμοιες εμπειρίες.
«Δεν έχω βρει καμία επιστημονική εξήγηση για αυτές τις εμπειρίες», ομολόγησε και υπογράμμισε ότι έχει μελετήσει κάθε πιθανή εξήγηση. Ο Long σίγουρα δεν είναι ο μόνος που διεξάγει τέτοιου είδους έρευνες.

Ο Δρ. Bruce Greyson, ομότιμος καθηγητής ψυχιατρικής και νευροσυμπεριφορικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, εμπνεύστηκε να μελετήσει τέτοιου είδους εμπειρίες αφού είχε και ο ίδιος μία παρόμοια.

Συμφωνεί με τον Long ότι δεν υπάρχουν πανομοιότυπες εμπειρίες, αλλά έχουν καταγραφεί κοινά χαρακτηριστικά.
Δήλωσε επίσης ότι πολλοί άνθρωποι ισχυρίστηκαν ότι είχαν μια εξωσωματική εμπειρία, μια θέαση με έντονο φως και μια επανένωση με ένα νεκρό αγαπημένο πρόσωπο. «Νομίζω ότι τα στοιχεία δείχνουν συντριπτικά ότι το φυσικό σώμα δεν είναι το μόνο που είμαστε», είπε στο The Post το 2021. «Φαίνεται ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να συνεχιστεί μετά το θάνατο του σώματος… ».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα