Ακαδημία των Όσκαρ: H απάντηση στο περιστατικό με τον Will Smith ήταν “ανεπαρκής”
AP Photo/Chris Pizzello

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (AMPAS) έχει αναλάβει την πλήρη ευθύνη για το περσινό φιάσκο των Όσκαρ, υποσχόμενη ότι θα είναι «πλήρως διαφανής» στο μέλλον.

Η Ακαδημία που είναι υπεύθυνη για την ψηφοφορία για τα κινηματογραφικά βραβεία Όσκαρ και την τελετή απονομής διοργάνωσε γεύμα για τους υποψηφίους του 2023.

Απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους, όπως ο Τομ Κρουζ, η πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (AMPAS), Τζάνετ Γιανγκ, τόνισε, σύμφωνα με το Variety: «Είμαι βέβαιη ότι όλοι θυμάστε ότι ζήσαμε ένα πρωτοφανές γεγονός στα Όσκαρ.

«Αυτό που συνέβη στη σκηνή ήταν εντελώς απαράδεκτο και η ανταπόκριση από τον οργανισμό μας ήταν ανεπαρκής» ανέφερε. «Μάθαμε από αυτό ότι η Ακαδημία πρέπει να είναι πλήρως διαφανής και υπεύθυνη στις ενέργειές της και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης πρέπει να ενεργεί γρήγορα, συμπονετικά και αποφασιστικά για εμάς και για τον κλάδο μας» τόνισε. «Θα έπρεπε και μπορείτε να περιμένετε περισσότερα από εμάς στο μέλλον» σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης των βραβείων Όσκαρ 2022, ο Will Smith ανέβηκε στη σκηνή και χαστούκισε τον παρουσιαστή Chris Rock στο πρόσωπο.

Εκείνο το βράδυ, ο Smith κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «King Richard».

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το περιστατικό, η Ακαδημία συγκάλεσε σύσκεψη για να συζητήσει πώς θα χειριζόταν την κατάσταση. Τελικά αποφασίστηκε να απαγορευθεί στον ηθοποιό να παρευρεθεί στην τελετή απονομής των Όσκαρ και σε όλες τις εκδηλώσεις της Ακαδημίας για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ωστόσο, μέρες πριν από τη συνάντηση, ο Will Smith είχε ήδη στείλει επιστολή παραίτησης στην Ακαδημία και από την ιδιότητα του μέλους στο όργανο των βραβείων Όσκαρ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα