Αγωγή κατά του Hermès – “Αρνήθηκε” να πουλήσει τσάντα Birkin
To λογότυπο του οίκου Hermes
Credit: Hermès

Δύο αγοραστές από την Καλιφόρνια μήνυσαν την Hermès επειδή δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν την αποκλειστική τσάντα Birkin της πολυτελούς μάρκας.

Η Tina Cavalleri, μία από τις ενάγουσες, ανέφερε στην αγωγή της ότι ξόδεψε δεκάδες χιλιάδες δολάρια στην Hermès, αλλά όταν επικοινώνησε με τη μάρκα τον Σεπτέμβριο του 2022 για να αγοράσει μια άλλη τσάντα Birkin, της είπαν ότι “οι ιδιαίτερες τσάντες πηγαίνουν σε πελάτισσες που στηρίζουν σταθερά την επιχείρησή μας“. Το εξέλαβε αυτό ως ένδειξη ότι θα έπρεπε να ξοδέψει περισσότερα χρήματα για να πραγματοποιήσει την αγορά της.

Ο Mark Glinoga, ο δεύτερος ενάγων, προσπάθησε να αγοράσει μια τσάντα Birkin πολλές φορές πέρυσι, “αλλά του είπαν κάθε φορά ότι έπρεπε να αγοράσει άλλα αντικείμενα και αξεσουάρ“, σύμφωνα με την αγωγή. Τελικά δεν μπόρεσε να αγοράσει την τσάντα.

Οι Cavalleri και Glinoga προσέφυγαν στο δικαστήριο με ομαδική αγωγή που κατατέθηκε την Τρίτη στην Καλιφόρνια, στην οποία υποστηρίζουν ότι οι πρακτικές πώλησης της Hermès για τις διάσημες τσάντες Birkin παραβιάζουν τους αντιμονοπωλιακούς νόμους. Η αγωγή χρησιμοποιεί τον όρο “τσάντα Birkin” για να περιγράψει τις τσάντες με τα σήματα “Birkin” και “Kelly”, σύμφωνα με το TIME.

Υποστηρίζουν ότι οι πρακτικές της Hermès -οι οποίες, σύμφωνα με την αγωγή, απαιτούν από τους αγοραστές να δημιουργήσουν ένα “προφίλ αγοράς” αγοράζοντας άλλα πολυτελή αγαθά, όπως φουλάρια, κοσμήματα ή είδη σπιτιού, πριν τους δοθεί η ευκαιρία να αγοράσουν μια Birkin- παραβιάζουν τους αντιμονοπωλιακούς νόμους, οι οποίοι θεωρούν τη σύνδεση ή τη δέσμη αγαθών με άλλες αγορές ως κατάχρηση ισχύος στην αγορά. “Με αυτό το σύστημα οι εναγόμενοι ήταν σε θέση να αυξήσουν αποτελεσματικά την τιμή των τσαντών Birkin και, ως εκ τούτου, τα κέρδη που οι εναγόμενοι κερδίζουν από τις τσάντες Birkin”, αναφέρει η αγωγή.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι η δομή των πωλήσεων της εταιρείας υποδεικνύει την υποτιθέμενη κατάχρηση: οι συνεργάτες πωλήσεων δεν λαμβάνουν προμήθεια για τις τσάντες Birkin, αλλά λαμβάνουν προμήθεια 3% για τα βοηθητικά προϊόντα που πωλούνται για τη δημιουργία ιστορικού αγορών, υποστηρίζεται στην αγωγή. “Με αυτόν τον τρόπο, οι εναγόμενοι είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τους συνεργάτες πωλήσεων για να εφαρμόσουν την παράνομη συμφωνία δέσμευσης των εναγόντων”.

Οι τιμές για τις διάσημες τσάντες, οι οποίες δεν μπορούν να αγοραστούν μέσω διαδικτύου, ξεκινούν από 10.000 δολάρια, αλλά μπορεί να φτάσουν μέχρι και εξαψήφιο αριθμό.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα