ABBA: Πέθανε ο κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος στα 70 του
Credit: Lasse Wellander/Facebook

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας των ABBA, Lasse Wellander, ο οποίος έπαιξε σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του θρυλικού συγκροτήματος στις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Συμμετείχε επίσης στο πρόσφατο άλμπουμ τους Voyage, το οποίο κυκλοφόρησε το 2021.

Τη θλιβερή είδηση δημοσιοποίησε η οικογένειά του με μία συγκινητική ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του κιθαρίστα στο facebook: “Με απερίγραπτη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι ο αγαπημένος μας Lasse κοιμήθηκε.

Ο Lasse αρρώστησε πρόσφατα με καρκίνο, όπως αποδείχθηκε, που είχε εξαπλωθεί, και νωρίς τη Μεγάλη Παρασκευή έφυγε από τη ζωή περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του”

Και συνέχιζαν: “Ήσουν ένας καταπληκτικός μουσικός και ταπεινός όσο λίγοι, αλλά πάνω από όλα ήσουν ένας υπέροχος σύζυγος, πατέρας, αδελφός, θείος και παππούς. Ευγενικός, ασφαλής, στοργικός και αγαπημένος… και τόσα άλλα, που δεν περιγράφονται με λόγια. Ένα κομβικό σημείο στη ζωή μας, και είναι απίστευτο ότι τώρα πρέπει να ζούμε χωρίς εσένα. Σ’ αγαπάμε και μας λείπεις τόσο πολύ. Lena, Ludvig και Andréas.”

Ο Lasse άρχισε να παίζει κιθάρα από παιδί και συμμετείχε σε συγκροτήματα της περιοχής όπου ζούσε, στη Nora της Σουηδίας. Ξεκίνησε να ηχογραφεί με τους ABBA – Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson και Anni-Frid Lyngstad – τον Οκτώβριο του 1974, συμμετέχοντας στις επιτυχίες τους Intermezzo No.1 και Crazy World.

Ο κιθαρίστας συμμετείχε σε 24 από τις ηχογραφήσεις του συγκροτήματος και εμφανίστηκε και στα οκτώ άλμπουμ τους.

Περιόδευσε με τα αστέρια και εμφανίστηκε σε sold-out συναυλίες τα 1975, 1977, 1979 και 1980.

Συνέχισε να συνεργάζεται με άλλους Σουηδούς καλλιτέχνες όταν οι ABBA διαλύθηκαν για πρώτη φορά το 1982.

Το 2008, επιστρατεύτηκε για να δουλέψει στο soundtrack της ταινίας Mamma Mia! με πρωταγωνίστριες τις Meryl Streep και Amanda Seyfried.

Ο Lasse κυκλοφόρησε το δικό του σόλο άλμπουμ το 1981, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν, έκανε την παραγωγή και κυκλοφόρησε άλλα 11 άλμπουμ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα