Συνελήφθη ο Jeffrey Epstein: Ο δισεκατομμυριούχος οικονομολόγος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων

O δισεκατομμυριούχoς οικονομολόγος Jeffrey Epstein συνελήφθη στο διαμέρισμά του από πράκτορες του FBI, αφού κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών στη Φλόριντα και στη Νέα Υόρκη.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη του απήγγειλαν κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση ανηλίκων, πράγμα που σημαίνει πως ο 66χρόνος έρχεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 45 ετών. O Epstein σύμφωνα με το κατηγορητήριο πλήρωνε τα θύματα του και στη συνέχεια τα έπειθε να του φέρνουν και άλλες ανήλικες τις όποιες σύστηνε στη συνέχεια στους υψηλούς προσκαλεσμένους που καλούσε στα πάρτι του.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο ίδιος δηλώνει αθώος και ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε ότι τα συγκεκριμένα κορίτσια ήταν ανήλικα, και πως συνευρίσκετο σεξουαλικά μαζί τους με την θέληση τους.

To 2007 ο Epstein είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων κοριτσιών, ηλικίας μέχρι και 14 ετών. Οι αστυνομικές αρχές είχαν υ[οστηρίξει τότε ότι πλήρωνε τους υπαλλήλους του για να του φέρνουν υποψήφια θύματα, ενώ το 2008, καταδικάστηκε μετά από συμφωνία, μόλις σε 18μηνη φυλάκιση.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram