Δόμνα Μιχαηλίδου: Η εντυπωσιακή 32χρονη υπουργός Εργασίας

Ndp Photos

Ποια είναι η γυναίκα που χθες μαγνήτισε τα φλας των φωτογράφων, στο περιθώριο των, κατά κοινή ομολογία, εντυπωσιακών γυναικείων παρουσιών στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης; Η Δόμνα Μιχαηλίδου, η 32χρονη που ορκίστηκε την Τρίτη νέα υφυπουργός Εργασίας είναι μια σύγχρονη γυναίκα, με σοβαρές σπουδές και προϋπηρεσία κατάλληλη για το νευραλγικό υπουργείο στο οποίο βρίσκεται πλέον…

Η νέα υφυπουργός, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου είναι οικονομολόγος.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στα Οικονομικά στο University of York της Αγγλίας, ενώ συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge όπου έλαβε μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και Διδακτορικό στα Οικονομικά της Ανάπτυξης.

Είναι επισκέπτρια λέκτορας του Κέντρου Αναπτυξιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge και έχει επίσης διδάξει Μακροοικονομικά στο Judge Business School του Cambridge, καθώς και Οικονομική́ Πολιτική́ στο Government School του UCL.

Στα 26 της, η Δόμνα Μιχαηλίδου εντάχθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ως ειδική στον ανταγωνισμό. Το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ.

Έχει διατελέσει σύμβουλος Δημόσιας Υγείας της κυβέρνησης του Ιράν, ειδική συνεργάτιδα της αναπτυξιακής τράπεζας της Βραζιλίας, αλλά και του ΟΗΕ στην Ουγκάντα.

Από το 2017 είναι σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Ndp Photos

Πηγή: PeopleGreece

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram