O F’n’B του MasterChef, Νίκος Θωμάς is gonna Cook us some Beef
Instyle τεύχος Ιανουαρίου 2021

Λίγο πριν την πρεμιέρα της νέας μαγειρικής εκπομπής “Cook Beef”,  o Νίκος Θωμάς, chef patron του Simul gastronomic situ, μιλάει στο INSTYLE και στην Κρίστελ Λιάκου για το εστιατόριό του, τα τηλεοπτικά του σχέδια και μοιράζεται τις σκέψεις του για το μέλλον της γαστρονομικής σκηνής της Αθήνας.

Κάθε πότε αλλάζεις το μενού και για ποιο λόγο; Συνήθως δύο φορές τον χρόνο, ανάλογα με την εποχή. Επίσης, τα μενού συμπληρώνονται με πιάτα ημέρας, ανάλογα με το τι θα βρούμε στην αγορά.

Περίγραψέ μας το ιδανικό δείπνο στο Simul. Θα ξεκινούσαμε από την αυλή μας με κοκτέιλ από ελληνικά αποστάγματα. Θα συνεχίζαμε με κάποια «ωμά» πιάτα, που είναι και τα αγαπημένα μου. Προχωρώντας στα κυρίως, θα συνοδεύαμε με κάποιο κρασί από ελληνικούς αμπελώνες και θα τελειώναμε το δείπνο με τα γλυκά της Εμμανουέλας.

Ποια είναι η πιο τρελή εμπειρία που έχεις ζήσει μέσα από την καριέρα σου στη γαστρονομία; Η ζωή στις κουζίνες είναι γενικότερα πολύ ενδιαφέρουσα. Τόσα χρόνια έχω γνωρίσει εξαιρετικούς ανθρώπους με αρκετή δόση τρέλας. Μπορώ να θυμηθώ πολλές στιγμές μαζί τους, αλλά τις περισσότερες δεν μπορώ να τις μοιραστώ.

Βρίσκεσαι αρκετά χρόνια πίσω από τις κάμερες μαγειρικών εκπομπών, ωστόσο φέτος οι τηλεθεατές είχαν τη δυνατότητα να σε δουν ενεργά στον ρόλο του food & beverage manager στο MasterChef. Εξήγησέ μας τι ακριβώς έκανες στο δημοφιλές παιχνίδι. Πρώτα είναι η μεγάλη προετοιμασία που κάνουμε πριν από τα γυρίσματα. Στη συνέχεια έχουμε την εκτέλεση της προετοιμασίας που έχουμε κάνει με τη συντακτική ομάδα. Τα υλικά στα Mystery Boxes, στα τεστ δημιουργικότητας κ.λπ. και φυσικά τα πιάτα αντιγραφής για τις δοκιμασίες αποχώρησης.

MasterChef, MasterChef Junior, Blind Taste και Food n’ Friends είναι μερικά από τα τηλεοπτικά πρότζεκτ στα οποία έχεις δουλέψει. Θα παρατούσες ποτέ την κουζίνα του Simul για να ασχοληθείς αποκλειστικά με την τηλεόραση; Ποτέ, γιατί στην ουσία οι κουζίνες είναι η ζωή μου. Δεν θα το άλλαζα με τίποτα.

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το μέλλον της γαστρονομικής σκηνής της Αθήνας, και συγκεκριμένα για τα εστιατόρια, μετά από μια περίοδο αδράνειας και έπειτα από τόσο πολλά μέτρα; Βρισκόμαστε όλοι σε φάση αναμονής. Η κατάσταση με τον CoViD-19 είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι τα εστιατόρια πρέπει να γίνουν πιο τίμια προς τους πελάτες τους και να μείνουν προσηλωμένα στον αρχικό τους στόχο, που δεν είναι άλλος από την ικανοποίηση του πελάτη – πάντα με ασφάλεια.

Ο αγαπημένος F’n’B manager του MasterChef παρέα με τους πρώην παίκτες του διαγωνισμού – Μανώλη Σαρρή, Σταύρο Βαρθαλίτη, Χρήστο Γλωσσίδη και Σάββα Ληχανίδη – ακονίζουν τα μαχαίρια τους και ετοιμάζονται για μαγειρικές μάχες. Η νέα εκπομπή μαγειρικής ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο 3 Απριλίου στο Star.

*Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα