Μίμης Φωτόπουλος: Ποζάρει με τη Σμαρούλα Γιούλη στο εξώφυλλο περιοδικού το 1961 – Σπάνια φωτογραφία

Ένα σπάνιο κλικ από εξώφυλλο περιοδικού φέρνει στο φως ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης με πρωταγωνιστές ένα λαμπρό δίδυμο ηθοποιών που άφησε το στίγμα του στην ελληνική κινηματογραφική ιστορία. Πρόκειται για τους Μίμη Φωτόπουλο και τη Σμαρούλα Γιούλη.

Οι δυο αστέρες, ποζάρουν για τις ανάγκες του περιοδικού «Πρώτο» που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1961.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

«Ο Μίμης Φωτόπουλος και η Σμαρούλα Γιούλη φωτογραφίζονται στον κήπο του θρυλικού ζαχαροπλαστείου “Αλάσκα” στο Κεφαλάρι για το γνωστό περιοδικό της εποχής “Πρώτο” που κυκλοφορεί στις 29 Σεπτεμβρίου του 1961, όπου και προαναγγέλλουν την νέα θεατρική τους συνεργασία ως συνθιασάρχες με την κλασική κωμωδία των Τσιφόρου-Βασιλειάδη “Ο Θόδωρος και το δίκανο”.

Το έργο ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο μικρό και ατμοσφαιρικό θέατρο “Αμιράλ” στην οδό Αμερικής στο κέντρο της Αθήνας που λειτουργεί για πρώτη φορά την συγκεκριμένη χρονιά από τον σημαντικό θεατρικό επιχειρηματία και σύζυγο της ηθοποιού, Βαγγέλη Λιβαδά. Η επιτυχία της παράστασης οδηγεί ακριβώς ένα χρόνο μετά, στην μεταφορά του έργου στον κιν/φο σε παραγωγή της Φίνος Φιλμ, αποτελώντας μέχρι σήμερα μια από τις πιο αγαπημένες και κλασικές ταινίες του ελληνικού σινεμά.

Η καριέρα της Σμαρούλας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αξέχαστο Μίμη Φωτόπουλο, ξεκινώντας την θεατρική τους συνεργασία το 1948 στην σκηνή του “Μετροπόλιταν” με την ιστορική επιθεώρηση “Άνθρωποι άνθρωποι” των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου, όπου η ίδια κάνει και το θεατρικό της ντεμπούτο. Την ίδια χρονιά συνεργάζονται για πρώτη φορά και στο πανί στην δραματική ταινία του Νίκου Τσιφόρου “Χαμένοι άγγελοι” για να ακολουθήσουν άλλες εννέα ταινίες όπου συμπρωταγωνιστούν με μεγάλη επιτυχία ανάμεσα στις οποίες και οι “Έλα στο θείο”, “Η καφετζού”, “Το σοφεράκι”, “Φτωχαδάκια και λεφτάδες” και “Εκείνες που δεν πρέπει να αγαπούν”.

Η βαθιά και αληθινή φιλία τους επισφραγίζεται το 1958 όταν στον γάμο της με τον θεατρικό παραγωγό, εκείνος είναι ο κουμπάρος μαζί με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος βασισμένη στον αμοιβαίο θαυμασμό και την εκτίμηση. Δύο μεγάλοι και υπερταλαντούχοι καλλιτέχνες που διέγραψαν μια λαμπρή πορεία με χρυσά γράμματα και κατέθεσαν την ψυχή τους στην υποκριτική με γνώμονα το ήθος, την ποιότητα και τον σεβασμό τόσο προς το κοινό όσο και στους συναδέλφους»

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα