Μαρία Ναυπλιώτου: “Είχα πλήρη επίγνωση της αποτυχίας μου”
Credit: marianafpliotou/Instagram

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» μίλησε η Μαρία Ναυπλιώτου για την παράσταση που πρωταγωνιστεί, τη «Φιλουμένα Μαρτουράνο» στο Θέατρο Δημήτρης Χορν. Μίλησε για τη σχέση της με την τηλεόραση και το θέατρο. Δεν παρέλειψε να μιλήσει ακόμη και για την αποτυχία που έζησε στην καριέρα της.

Ο κόσμος πιστεύει πως είμαι αυστηρή, λόγω της εικόνας μου. Στην πραγματική ζωή δεν είμαι έτσι“.

Στην ερώτηση ποιος ήταν ο ρόλος της στο θέατρο που την «ενηλικίωσε, η ηθοποιός απάντησε:

Η πρώτη μου αποτυχία έφερε την ενηλικίωσή μου στο θέατρο”

Όταν βγήκα είχα τόσο πολύ άγνοια κινδύνου και καταβρόχθιζα τους ρόλους. Ήρθε η στιγμή που έπαιξα έναν πολύ δύσκολο ρόλο, την «Ελβίρα» στον Δον Ζουάν το 2000. Ζήτημα να βγαίνεις σε ένα 3ωρο έργο, 10 λεπτά. Έχει δύο ριζικές αλλαγές ο ρόλος αυτός. Δεν κατάλαβα τίποτα. Έφτασα τον ρόλο σε ένα υψηλά ενεργειακό επίπεδο. Δεν είχα τα εφόδια να τον κρατήσω. Ο ρόλος εξαφανίστηκε. Έβγαινα στη σκηνή κάθε βράδυ με πλήρη επίγνωση της αποτυχίας μου. Άρχισα να καταλαβαίνω τότε τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός. Ότι θέλει τεχνική ότι δεν φτάνει το συναίσθημα. Η τεχνική βοηθάει να μείνει το συναίσθημα περισσότερο. Χρωστάω πολλά σε αυτόν τον ρόλο. Έχουμε δώσει μεγάλο βάρος στο να μην αποτυγχάνουμε. Στην πραγματικότητα η επιτυχία μας βασίζεται σε αυτές τις αποτυχίες“, εκμυστηρεύτηκε η αγαπημένη ηθοποιός.

Φιλουμένα Μαρτουράνο

Ήταν στοίχημα για εμένα ο ρόλος αυτός. Ήταν κάτι που επιθυμούσα πολύ. Δεν βλέπει κανείς τη Φιλουμένα σε μένα. Η δουλειά μου ως ηθοποιός και να μπαίνω στα παπούτσια διαφορετικών ανθρώπων και διαφορετικών από μένα. Η διαδρομή είναι η ίδια για εμάς τους ηθοποιούς. Κάνεις προσπάθεια να νιώσεις τον χαρακτήρα, να κατανοήσεις τον άνθρωπο πίσω από τον ρόλο.

Και συνέχισε: Είναι ο ρόλος που αγάπησα πολύ σε όλες τις εκφάνσεις. Είναι μία γυναίκα που παλεύει για τις επιθυμίες και τα όνειρά της. Πονάει πολύ, περνάει δύσκολα, πάντα όμως προχωρά μπροστά και βρίσκει την ευτυχία. Δούλεψα σκληρά για αυτόν τον ρόλο. Πόνεσα πολύ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα