Άλκηστις Ζιρώ: Όταν αποχώρησε από παράσταση έπειτα από κακοποιητική συμπεριφορά σε συνάδελφό της…
Credit: alkistis_giraud/Instagram

Η Άλκηστις Ζιρώ, τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστεί στη δραματική σειρά του Ant1 «Μετά τη Φωτιά». Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Gala μίλησε για όλα και για το κίνημα metoo. Αλλά και για τη στιγμή που απεχώρησε από παράσταση, λόγω του ότι συνάδελφός της αντιμετώπισε κακοποιητική συμπεριφορά.

Δεν φοβήθηκε να πάρει θέση. Ούτε για τα πιθανά “αντίποινα”.

Αυτόν τον τρόμο μάς τον έχουν ταΐσει. Ότι αν μιλήσεις, μπορεί να μην ξαναβρείς δουλειά. Είναι υπαρκτή η τρομοκρατία του να μην σπάσει κανείς τα αβγά της τέχνης. Στην αρχή είχα και εγώ φοβίες. Μπορεί να συνέβαινε κάτι και να μη μιλούσα. Όμως πλέον το κίνημα του metoo έχει δώσει φωνή, έχει δημιουργήσει τη βάση να μιλά κανείς.”

Πέρσι αποχώρησα από μία παράσταση που θα ανέβαινε στην Επίδαυρο επειδή μία συνάδελφος αντιμετώπισε κακοποιητική συμπεριφορά. Φυσικά και μου στοίχισε, όμως ένιωσα καλά που έφυγα. Κι ας μην είχα άλλη δουλειά. Θέλω στη ζωή μου να έχω συνέπεια. Στις ιδέες μου. Κάτι θα έβρισκα. Και ήρθε άλλη δουλειά. Μετά από τρεις ημέρες στα “Νούμερα” του Φοίβου Δεληβοριά.”

Και συνέχισε:

Πνίγηκα. Όλοι οι άνθωποι πιπιλάνε την καραμέλα πως είναι με το μέρος των θυμάτων. Νοιώθω κούραση όταν το ακούω. Όταν όμως πλησιάζει η ώρα να δράσεις σιωπούν. Είναι αποκαρδιωτικό. Έτσι ένιωσα. Αλλά πραγματικά δεν αισθάνθηκα ηρωίδα“.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα