Μαρία Ηλιάκη: «Δεν είχα άλλη επιλογή από το Αυτά είναι, αυτήν την πρόταση είχα μόνο»

Καινούρια εμπειρία ο χορός, αλλά και νέο εργασιακό περιβάλλον στο ΣΚΑΪ, μετά από δεκατρία χρόνια στον Alpha. Πώς νιώθει η Μαρία Ηλιάκη; «Λίγο περίεργα, γιατί είναι όλα καινούρια. Είμαι άνθρωπος πολύ της συνήθειας και μπορεί να δεθώ ακόμα και με το μαξιλάρι. Μου πήρε χρόνο, αλλά σιγά σιγά συνηθίζω τα καινούρια μαξιλάρια στο ΣΚΑΪ και πιστεύω πως μετά τα Χριστούγεννα θα είναι ακόμα καλύτερη η εκπομπή. Θέλω κι εγώ το χώρο και το χρόνο μου. Είχα πάρα πολύ άγχος τον πρώτο μήνα και φάνηκε, δεν προσπάθησα και να το κρύψω. Ακόμα έχω άγχος για όλα –και για τα νούμερα, θέλω να ανέβουν κι άλλο, δεν είμαι ικανοποιημένη–, αλλά έχω συνηθίσει σε αυτά. Ούτε το Κους Κους, ούτε το Δέστε Τους πήγαιναν καλά την πρώτη σεζόν».

Από τις πρώτες κιόλας εκπομπές του Αυτά Είναι δέχτηκε σκληρή κριτική και αναρωτιέμαι αν πίσω από την πάντα χιουμοριστική διάθεσή της πικράθηκε κάποιες φορές. «Κατά καιρούς, μπορεί να με ρίχνει λίγο όταν διαβάζω κάτι, αλλά είναι στιγμιαίο, γιατί έχω μάθει να διακρίνω την καλοπροαίρετη κριτική από τις εμμονές. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στο χώρο μας που έχουν εμμονές, οπότε δεν τους δίνω σημασία. Από την άλλη, αυτή είναι η δουλειά τους και όταν μια εκπομπή δεν πάει καλά, γιατί να μην το γράψεις; Όμως είναι δίκαιο να δώσεις λίγο χρόνο, να μη γράψεις από τον πρώτο μήνα πως κόβεται μια εκπομπή. Είναι και άδικο προς αυτούς που την κάνουν. Βέβαια, το έχω ξαναζήσει κι έτσι είμαι πάρα πολύ ψύχραιμη. Έχω μάθει να δουλεύω, να παλεύω και να κάνω υπομονή. Από εκεί και πέρα, αν έκανα καλά ή αν δεν έκανα καλά θα φανεί στο τέλος της σεζόν». Μήπως το γεγονός ότι τόσα χρόνια εκείνη ασκεί κριτική, στιλιστική μεν αλλά κάποιες φορές κάθετη και σκληρή, ήταν κάτι που της το φύλαγαν και τώρα το ανταποδίδουν; «Εγώ δεν έχω βγει ποτέ να πω ότι μια εκπομπή κόβεται ή να χαρώ για αυτό. Ρούχα έκρινα. Το λέγαμε και με τον Μουτσινά στον “αέρα” ότι κάναμε θέμα το τίποτα. Απλά επειδή είχαμε όλοι πολύ χιούμορ, όλο αυτό το πράγμα είχε δέσει, ήταν αστείο και άρεσε στον κόσμο. Το ότι κάποιοι μπορεί να έχουν απωθημένα, γιατί είχα πει πως δεν μου άρεσε η μπλούζα τους, και λένε αυτά που λένε, εντάξει, είναι λίγο αστείο. Αν πραγματικά το λένε επειδή θέλουν να μου κάνουν κριτική για να γίνω καλύτερη, τους ευχαριστώ πολύ. Τα διαβάζω όλα, πάντως, και τα φιλτράρω, γιατί κάποιοι από αυτούς μπορεί να έχουν και δίκιο».

maria-iliaki-people-77-1Το κόνσεπτ του Αυτά Είναι πάτησε σε κάποια σημεία πάνω στο Δέστε Τους, κάτι που από τη μία ήταν θετικό χάρη στη δοκιμασμένη συνταγή, αλλά από την άλλη επίφοβο, καθώς η σύνθεση της παρέας στη νέα εκπομπή είναι διαφορετική. «Το Αυτά Είναι πάτησε στο Δέστε Τους σε όλα τα σημεία. Αλλά, για να σου πω και την αλήθεια, δεν είχα άλλη επιλογή. Αυτή την πρόταση είχα μόνο. Δεν είχα χιλιάδες προτάσεις και διάλεξα αυτό. Όμως, προσπαθώ να το κάνω με τον καλύτερο τρόπο. Ακόμα δεν το έχω πετύχει στο 100%, αλλά το παλεύω και θα το φτάσω σε ένα σημείο, για να είμαι κι εγώ ικανοποιημένη». Από συνεντεύξεις και δηλώσεις του, το έτερο τηλεοπτικό της ήμισυ, ο Μάκης Πουνέντης, ενώ λέει πως ο λόγος που επέλεξε να κάνει τηλεόραση μετά από εννέα χρόνια είναι η Μαρία, όσον αφορά το κόνσεπτ της εκπομπής δεν είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικός.

«Κοίτα, αν μου περάσει από το μυαλό πως ο Μάκης δεν υποστηρίζει την εκπομπή, θα τρελαθώ! Κάποιες φορές ίσως λέει κάποια πράγματα πιο γενικά και οι δημοσιογράφοι τα ερμηνεύουν ίσως πιο ειδικά. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο. Εγώ ξέρω πως ο Μάκης με στηρίζει, πως ως ένα σημείο με αγαπάει – γιατί δεν μπορούμε να αγαπιόμαστε όλοι σε αυτή τη δουλειά, ούτε υπάρχει αγάπη ανιδιοτελής. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, γι’ αυτό το λόγο αισθάνθηκα ασφάλεια και του πρότεινα να είναι μαζί μου. Φαντάζομαι πως αν δεν υποστήριζε το κόνσεπτ, δεν θα ερχόταν, οπότε σίγουρα κάτι άλλο θα ήθελε να πει». Έχει περάσει καιρός από τότε, αλλά επειδή πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν μετά το τέλος του Δέστε Τους, τι ακριβώς συνέβη ανάμεσα σε εκείνη και τον Alpha; «Μου έγινε μια πρόταση να συνεχίσω στη ζώνη 4.00 – 6.00 μ.μ. Απλά υπήρξαν κάποιες λεπτομέρειες, πολύ βασικές για μένα, στις οποίες δεν μπορέσαμε να τα βρούμε. Γι’ αυτό και αποφάσισα μέσα μου πως το σωστό και το δίκαιο ήταν να φύγω σε αυτή τη φάση, γιατί κάποια πράγματα δεν μου άρεσαν».

Διαβάστε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί με το Πρώτο Θέμα

Πηγή: Peoplegreece.com

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα