Η Viola Davis θα υποδυθεί τη Michelle Obama στη νέα τηλεοπτική σειρά «First Ladies»

Getty Images/ Ideal Images

Όπως μας έδειξε με πολύ γλαφυρό τρόπο το House of Cards, οι Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ δεν είναι διακοσμητικές, όπως μπορεί να συμβαίνει σε άλλες χώρες. Έχουν ρόλο, έχουν παράλληλη δράση και δίνουν πάντα τη συμβουλή τους και την οπτική τους στους συζύγους τους.

Ως προς την ΗΠΑ, ίσως θα έπρεπε να είναι αυτές στη θέση των Προέδρων και οι σύζυγοι τους να κάθονται στην Ανατολική Πλευρά του Λευκού Οίκου όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Με τη Χίλαρι Κλίντον η χώρα βρέθηκε πολύ κοντά σε μια συμβολική μα και ουσιαστική τομή.

Τελικά αυτό δεν συνέβη. Τουλάχιστον υπάρχει η μυθοπλασία για να αναγνωρίσει την επίδραση των γυναικών στην πορεία διακυβέρνησης της χώρας από το 20ο αιώνα κι έπειτα.

Στο σινεμά έχουμε δει αρκετές απόπειρες με πιο πρόσφατη το Jackie του Πάμπλο Λαραΐν. Στην τηλεόραση θα δούμε για πρώτη φορά μια βιογραφία των πεπραγμένων κάποιων Πρώτων Κυριών. Μερικές από τις πιο επιδραστικές θα μπουν στο μικροσκόπιο μιας σειράς που την παραγωγή έχει αναλάβει η Βαϊόλα Ντέιβις και θα προβληθεί στο Showtime.

Η Βαϊόλα που μετά το How To Get Away With Murder έχει ανέβει πολλά επίπεδα και δεν χρειάζεται να μοχθεί και να κάμπτει παράλογες απαιτήσεις, όπως πριν, θα υποδυθεί μάλιστα μία από τις τρεις Πρώτες Κυρίες της πρώτης σεζόν. Έλεανορ Ρούσβλετ, Μπέτι Φορντ και Μισέλ Ομπάμα θα παρουσιαστούν, με την Ντέιβις να υποδύεται την Ομπάμα και σίγουρα θα υπάρξει συνάντηση των δύο για να δοθούν συμβουλές.

Αυτό που δεν είναι γνωστό αφορά στα επεισόδια που θα καταλαμβάνει κάθε Πρώτη Κυρία με την λογική να λέει ότι θα πρόκειται για 2 επεισόδια.

Πηγή: Peoplegreece.com