Δημοσιογράφος του BBC απολύθηκε για το ρατσιστικό tweet που έκανε για το μωρό της Meghan και του Harry

instagram @riak_bol

Ο Danny Baker εκφωνητής στη ραδιοφωνική εκπομπή BBC Radio 5 Live απολύθηκε από το BBC, καθώς ανέβασε στο Twitter του ένα ρατσιστικό σχόλιο για το μωρό του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle.

Ο 61χρονος εκφωνητής ανέβασε μια φωτογραφία με μια γυναίκα κι έναν άντρα να κρατούν από το χέρι ένα χιμπατζή κι έγραψε ως λεζάντα «Το μωρό του δούκα και της δούκισσας του Sussex φεύγει από το νοσοκομείο».Το tweet αυτό ανέβηκε αμέσως μετά αφότου ο πρίγκιπας Harry σύστησε στον κόσμο τον Archie Harrison Mountbadden-Windsor στον κόσμο.

View this post on Instagram

I’m so glad #dannybaker got fired. He knew what he was doing when he posted this. Not nice.

A post shared by Megan Thrasher ~The Socialite (@jamaicanmae) on

Ο Baker διέγραψε το tweet και υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να φανεί ως ρατσιστικό. Ωστόσο,o υπεύθυνος του ραδιοφωνικού σταθμού Live 5, Jonathan Wall, ενημέρωσε με e-mail το προσωπικό: «Ο Danny έκανε ένα σοβαρό λάθος στα social media  και αυτό πηγαίνει ενάντια στις αξίες του ραδιοφωνικού σταθμού μας».

Μάλιστα, το BBC ανέφερε σε ανακοίνωση: «Αυτό ήταν ένα σοβαρό λάθος και πηγαίνει ενάντια στις αξίες του σταθμού μας. Ο Danny είναι ένας υπέροχος εκφωνητής, αλλά δεν θα παρουσιάζει πλέον την εβδομαδιαία εκπομπή μαζί μας».

Ο Danny επιβεβαίωσε τα νέα με ένα tweet «Μόλις απολύθηκα από από το BBC Live 5». Ο πρώην εκφωνητής του BBC Live υποστήριξε ότι μόνο ένα “αρρωστημένο μυαλό” θα σκεφτόταν ότι η φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter είχε ρατσιστικό περιεχόμενο. Και συνέχισε να υποστηρίζει ότι ποτέ δεν είχε σκοπό να φανεί ως ρατσιστικό το tweet του.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram