Χρυσιάννα Ανδριοπούλου: Η στιλάτη Shoprano φωτογραφίζεται για το Instyle με τα πιο fancy σύνολα της άνοιξης

[ap_gallery id=”7289″]

«Influencer για εμένα είναι οποιοσδήποτε επηρεάζει τη ζωή σου, είτε κάποια blogger είτε η μητέρα σου, που σε εμπνέει στον τρόπο που ντύνεσαι» λέει η Χρυσιάννα, γνωστή στις fashionistas ως Shoprano. Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες influencer της χώρας μας. Το προφίλ της στο Instagram μετρά σχεδόν εκατό χιλιάδες ακολούθους, ενώ τα posts της αποσπούν χιλιάδες likes. Κάνω scroll down στον λογαριασμό της και καταλαβαίνω τον λόγο που η δουλειά της έχει τόσο μεγάλη απήχηση, καθώς δημιουργεί σύνολα που μπορούν να εμπνεύσουν πολλές γυναίκες, ενώ μοιράζεται συχνά όμορφες εικόνες που σε ταξιδεύουν.

Η πορεία της στον χώρο του influencing ξεκίνησε τυχαία, ως χόμπι. Για χρόνια εργαζόταν στον τομέα του marketing και της διαφήμισης, όταν αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της blog, το Shopranoblog.com, που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Στις πρώτες της αναρτήσεις, δεν έδειχνε καν το πρόσωπό της, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο μυστήριο για το κορίτσι που κρύβεται πίσω από αυτό.

Τελικά, κατάφερε να πετύχει το όνειρο πολλών ανθρώπων. Να μετατρέψει δηλαδή το χόμπι της σε επάγγελμα και μέσα από αυτό να ωριμάσει και προσωπικά. «Μου αρέσει που μπορώ να εξελίσσομαι διαρκώς μέσα από αυτό που κάνω. Το influencing σε βάζει σε διαδικασία να ψάχνεσαι συνεχώς για να δείξεις νέα πράγματα σε όσους σε ακολουθούν». Ένα από τα στοιχεία που κάνουν αυτή τη δουλειά ενδιαφέρουσα είναι πως κάθε ημέρα είναι διαφορετική. Ανεξάρτητα με την περίοδο και τις υποχρεώσεις της, προσπαθεί να υπάρχει ισορροπία με την προσωπική της ζωή.

Η Χρυσιάννα λατρεύει τα ταξίδια και επισκέπτεται συχνά τις εβδομάδες μόδας. Έχει σκεφτεί όμως να κυνηγήσει μία καριέρα στο εξωτερικό; «Το έχω σκεφτεί και σίγουρα θα ήταν μεγάλη πρόκληση. Στην Ελλάδα όμως έχω χτίσει αρκετά πράγματα και η αγορά στο εξωτερικό είναι χαοτική. Συνεπώς είναι πιο δύσκολο να καθιερωθείς».

Σύμφωνα με εκείνη, τα πιο βασικά χαρακτηριστικά για ένα επιτυχημένο προφίλ στο Instagram είναι να είσαι πάντα ο εαυτός σου και να δείχνεις μόνο ό,τι σε εκφράζει. «Φυσικά, όλοι επηρεαζόμαστε από κάποιους άλλους, αλλά δεν χρειάζεται να γινόμαστε αντιγραφές. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά σε αυτό τον χώρο. Ο κόσμος στο τέλος καταλαβαίνει ποιος  είναι αληθινός». Μέσα από την εμπειρία που έχει αποκτήσει συμβουλεύει τα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό τον χώρο να είναι αυθεντικές, πάντα up to date σε εξελίξεις, να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες και να είναι προετοιμασμένες για πολλή δουλειά.

Όπως όλα τα επαγγέλματα που αφορούν την έκθεση, η κριτική υπάρχει και στο influencing. Η ίδια δηλώνει πως την επηρεάζει τόσο η θετική όσο και η αρνητική κριτική. Της αρέσει να ακούει αρνητικά σχόλια, ειδικά εάν είναι καλοπροαίρετα, αφού τη βάζουν σε διαδικασία να σκεφτεί εάν χρειάζεται να αλλάξει κάτι. Ευτυχώς όμως δεν έχει συναντήσει haters στη μέχρι τώρα πορεία της. Μόνο μία κοπέλα είχε τύχει να είναι αρκετά επικριτική χωρίς λόγο, αλλά με διάλογο μέσω μηνυμάτων κατέληξε να είναι fan της. «Δεν μου αρέσει η κριτική που έχει ως στόχο να πληγώσει τον άλλον».

Όπως δηλώνει η ίδια, παρακολουθεί όλες τις τάσεις και τις εξελίξεις στον χώρο της μόδας. Η πιο catchy ερώτηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι εάν υπάρχει κάτι που έχει πει πως δεν θα φορέσει ποτέ. «Προτιμώ να μη λέω συχνά ποτέ. Η ζωή είναι τόσο δυναμική και έχει πολλές εναλλαγές. Μπορεί να πω “ποτέ” για μια τάση και εντέλει να αποφασίσω να την υιοθετήσω».

φωτογραφίες:Νίκος Μαλιάκος

styling:Πέννυ Ιωαννίδου

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα