Βασιλιάς Κάρολος: Ο θάνατος της Ελισάβετ φέρνει “εκκαθαρίσεις” στο προσωπικό του
@ClarenceHouse

Συντετριμμένο φαίνεται το προσωπικό του Clarence House, αναμένοντας να δει το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, το οποίο με μια ιστορική πομπή μεταφέρθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

Μέλη της βασιλικής οικογένειας, επίσης, συγκεντρώθηκαν για να συνοδεύσουν τη βασίλισσα στο τελευταίο της ταξίδι από την επίσημη κατοικία της στο Λονδίνο στο Ουέστμινστερ Χολ όπου θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα τις επόμενες πέντε νύχτες.

Στις 2.22 το μεσημέρι, τοπική ώρα, ξεκίνησε η πομπή από τα Ανάκτορα με τον βασιλιά Κάρολο και τα αδέλφια του να προπορεύονται και πίσω τους να ακολουθούν ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry, τους οποίους ένωσε το πένθος. Η εικόνα τους να βηματίζουν δίπλα δίπλα έφερε μνήμες από την κηδεία της μητέρας τους, όταν έφηβοι ακόμη ακολουθούσαν το φέρετρό της.

Το προσωπικό του Clarence House φάνηκε να σχηματίζει ουρές και να στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον ντυμένοι όλοι στα μαύρα, ενόψει της πομπής, σύμφωνα με το BBC. Η εικόνα αυτή έρχεται έπειτα από αναφορές σύμφωνα με τις οποίες οι αλλαγές στη σύνθεση της μοναρχίας μετά τον θάνατο της βασίλισσας θέτουν τις δουλειές τους σε κίνδυνο. Έτσι, ενδέχεται δεκάδες υπάλληλοι που εργάζονται για τον βασιλιά Κάρολο στο Clarence House να απολυθούν, καθώς το πρώην νοικοκυριό του κλείνει σε μια ανακοίνωση που, σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε τους εργαζομένους να “τρέμουν” από θλίψη και θυμό.

Εργαζόμενοι, μερικοί εκ των οποίων ήταν κοντά στον Κάρολο για δεκαετίες, υποστήριξαν ότι τους είπαν πως οι δουλειές τους κινδύνευαν ενώ τελείτο εκκλησιαστική λειτουργία για τη βασίλισσα τη Δευτέρα. Πηγή είπε στον Guardian: “Όλοι είναι έξαλλοι, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών γραμματέων και της ανώτερης ομάδας. Όλο το προσωπικό εργάζεται αργά κάθε βράδυ από την Πέμπτη, για να βρεθεί αντιμέτωπο με αυτό. Οι άνθρωποι ταράχτηκαν από αυτό”.

Το Clarence House, το οποίο έχει περίπου 102 μέλη του προσωπικού πλήρους απασχόλησης, είπε ότι “ορισμένες απολύσεις θα είναι αναπόφευκτες”. Ωστόσο, εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι θα λειτουργήσει να “προσδιοριστούν εναλλακτικοί ρόλοι για τον μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού”. Όσοι χάνουν τη δουλειά τους – συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στο οικονομικό γραφείο, της ομάδας επικοινωνίας και του οικιακού προσωπικού – θα λάβουν βοήθεια για την εύρεση νέας εργασίας και “ενισχυμένη” αποζημίωση απόλυσης.

Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγοςαναμένεται να μετακομίσουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου θα αναλάβουν την ομάδα του Παλατιού με περίπου 490 άτομα προσωπικό.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα