Βασιλιάς Κάρολος: Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του στο Trooping the Colour – Τι θα γίνει με την Kate Middleton
βασιλιάς Κάρολος
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε πως θα λάβει μέρος στο Trooping the Colour, αλλά με μια μικρή διαφορά φέτος.

Αφού το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι ο ετήσιος εορτασμός των γενεθλίων του μονάρχη θα γίνει κανονικά στις 15 Ιουνίου, παρά τη μείωση των βασιλικών υποχρεώσεων ενόψει των γενικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιβεβαιώθηκε ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα παραστεί στην εκδήλωση, ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία του για τον καρκίνο.

Αντί να ιππεύσει πάνω σε άλογο, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ άλλων το 2023 κατά τη διάρκεια του πρώτου του Trooping the Colour ως βασιλιάς, ο Κάρολος θα πραγματοποιήσει την επιθεώρησή του καθισμένος σε μια άμαξα μαζί με τη βασίλισσα Camilla.

Η βασίλισσα Ελισάβετ άλλαξε τη συμμετοχή της στην εκδήλωση από έφιππη σε άμαξα το 1987, όταν ήταν 60 ετών – σε σύγκριση με τον γιο και διάδοχό της, ο οποίος είναι σήμερα 75 ετών.

Πέρυσι, ο βασιλιάς Κάρολος συνοδεύτηκε από τον πρίγκιπα William, τον πρίγκιπα Edward (για πρώτη φορά για τον δούκα του Εδιμβούργου!) και την πριγκίπισσα Anne έφιππους, ενώ άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας επέβαιναν σε άμαξες.

Το Παλάτι ενημέρωσε επίσης για τη συμμετοχή της Kate Middleton στις εκδηλώσεις σημειώνοντας ότι δεν θα παραστεί. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, είναι επίτιμη συνταγματάρχης της Ιρλανδικής Φρουράς, η οποία φέτος υψώνει τη σημαία της στην παρέλαση. Ωστόσο, δεν θα χαιρετήσει στην παραδοσιακή Ανασκόπηση του Συνταγματάρχη στις 8 Ιουνίου, όπως επιβεβαιώθηκε.

Τον χαιρετισμό θα απευθύνει ο αντιστράτηγος James Bucknall, πρώην διοικητής του Συμμαχικού Σώματος Ταχείας Αντίδρασης, ο οποίος παρευρίσκεται σε κάθε παρέλαση γενεθλίων του ηγεμόνα από το 2009, όταν διορίστηκε συνταγματάρχης της Coldstream Guards.

Παραμένει ασαφές αν η Kate θα συμμετάσχει με τη βασιλική οικογένεια στο Trooping the Colour στις 15 Ιουνίου. Παρακολουθεί την εκδήλωση κάθε χρόνο από τότε που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα William το 2011, εκτός από την περίπτωση που η εκδήλωση μειώθηκε σημαντικά το 2020 και το 2021 λόγω της πανδημίας COVID-19.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα