Βασιλιάς Κάρολος: Έξαλλοι οι γείτονές του στο κτήμα του Ουίνδσορ
Βασιλιάς Κάρολος
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο βασιλιάς Κάρολος αποφάσισε να αλλάξει τους κανόνες για τις επισκέψεις στο κτήμα του Ουίνδσορ κάτι που φέρεται να εξόργισε τους γείτονές του.

Για σχεδόν δύο αιώνες, οι κάτοικοι του Ουίνδσορ, στο Μπέρκσαϊρ, απολάμβαναν ελεύθερη πρόσβαση στο κάστρο, αλλά ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ αποφάσισε να αλλάξει αυτόν τον κανόνα. Έτσι, οι επισκέψεις στο κτήμα από την 1η Ιουνίου θα χρεώνονται, σύμφωνα με το BBC, και αυτή είναι μια απόφαση που έχει ενοχλήσει πολύ τους γείτονές του. Πλέον, κανείς δεν θα απαλλάσσεται από τη χρέωση αυτή.

Σύμφωνα με τη Mirror, στην είσοδο στις εγκαταστάσεις θα υπάρχει χρέωση, όπως και για το κοινό, αλλά με μειωμένη τιμή 50%, για είσοδο που ανέρχεται σε 15 λίρες (ή περισσότερα από 17 ευρώ) με κράτηση εκ των προτέρων ή 16,50 λίρες χωρίς κράτηση (ή περισσότερα από 18 ευρώ), χάρη στις κάρτες πλεονεκτήματος που είναι προσβάσιμες στο διαδίκτυο. Οι γείτονες του Κάρολου θεωρούν αυτές τις τιμές υπερβολικά υψηλές, τόσο πολύ ώστε να έχει δημιουργηθεί ένα ψήφισμα από τον τοπικό υποψήφιο των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Julian Tisi.

“Για πολλούς από εμάς που ζούμε στο Ουίνδσορ, η δωρεάν επίσκεψη στο κάστρο αποτελεί πραγματική ευχαρίστηση. Πολλοί ντόπιοι έρχονται εδώ για τον εξαιρετικό καφέ και ποιος δεν έχει φέρει φίλους και οικογένεια εδώ για να περάσουν τη μέρα τους; Το Ουίνδσορ, και πιο συγκεκριμένα το κάστρο, επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο“.

Και πρόσθεσε: “Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι κάτοικοι είναι στην ευχάριστη θέση να τους καλωσορίσουν στα καταστήματα και τα εστιατόριά τους, να τους μεταφέρουν με τα ταξί τους και να τους δείξουν τη σωστή κατεύθυνση στον δρόμο. Σε αντάλλαγμα, ζούμε και εργαζόμαστε κοντά σε ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια στον κόσμο και το επισκεπτόμαστε όποτε θέλουμε.

Μπροστά σε μια τέτοια κατακραυγή, το Royal Collection Trust υπερασπίστηκε τις προσπάθειές του να καταστήσει τις εγκαταστάσεις προσβάσιμες σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. “Συνεχίζουμε να εξετάζουμε τρόπους για να καταστήσουμε το κάστρο όσο το δυνατόν πιο προσιτό στους επισκέπτες από την τοπική περιοχή”, δήλωσε εκπρόσωπος που επικαλείται η Mirror. “Οι τρέχουσες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν δωρεάν επισκέψεις για κοινοτικές οργανώσεις που εργάζονται με υποεκπροσωπούμενες ομάδες, καθώς και ένα πρόγραμμα επιδότησης ταξιδιού και πρόσβασης για σχολεία που εργάζονται με παιδιά από οικονομικά μειονεκτούντα περιβάλλοντα”.

Το εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ακινήτων

Εκτός από το Κάστρο του Ουίνδσορ, ο βασιλιάς Κάρολος έχει επίσης άλλες τρεις επίσημες κατοικίες: το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, το Παλάτι του Αγίου Ιακώβου και το Παλάτι του Holyrood στο Εδιμβούργο. Ο μονάρχης διαθέτει επίσης ιδιωτικές κατοικίες, όπως το Sandringham House στο Νόρφολκ, το Κάστρο του Μπαλμόραλ στο Αμπερντινσάιρ της Σκωτίας και το Highgrove House στο Γκλόσεστερσαϊρ. Τέλος, ο σύζυγος της βασίλισσας Camilla έχει επίσης ένα αγρόκτημα στο Llwynywermod της Ουαλίας. Του ανήκει επίσης το Fort Belvedere, ένα κτίριο γοτθικού ρυθμού στο Ουίνδσορ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα