Το “Barbie Girl” των Aqua γιορτάζει τα 25 του χρόνια
Credit: Aqua/Twitter

I’mBarbie Girl in a Barbie World / Life in plastic, it’s fantastic ποιά από εμάς δεν σιγοτραγούδησε τους στίχους του “Barbie Girl” των Aqua, που ακούσαμε για πρώτη φορά το 1997 και εξακολουθεί να είναι hit 25 χρόνια αργότερα.

Το happy βίντεο του τραγουδιού έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1,1 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube και οποιαδήποτε συζήτηση για την επερχόμενη ταινία της Greta Gerwig «Barbie» οδηγεί τελικά στο ερώτημα: Θα είναι το “Barbie Girl” μέρος του soundtrack;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι όχι. Κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι η Mattel μήνυσε τους Aqua στη δεκαετία του ’90 – και έχασε. Ο Søren Rasted, μέλος του γκρουπ από την Νορβηγία, ανέφερε πως βρίσκει την όλη κατάσταση διασκεδαστική: «Θα πρέπει να πούμε ότι το απορρίψαμε. Ο Ryan Gosling δεν είναι αρκετά καλός! Αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι!».

Το συγκρότημα μόλις κυκλοφόρησε την 25η επετειακή έκδοση του ντεμπούτου άλμπουμ του, “Aquarium”, και σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα των περιοδειών του. Όσο για το “Barbie Girl” ήθελαν απλώς να δημιουργήσουν ένα… πιασάρικο τραγούδι.

“Είχαμε τη φράση C’mon Barbie, let’s go party και πιστεύαμε ότι ήταν υπέροχο», εξομολογείται ο Rasted στο Variety. «Υπήρχαν πολλές συζητήσεις για τις πλαστικές επεμβάσεις εκείνη την εποχή, κάτι που μας επηρέασε, αλλά πραγματικά θέλαμε να κάνουμε ένα διασκεδαστικό τραγούδι. Δεν το σκεφτήκαμε τόσο πολύ αλλά λειτούργησε πολύ, πολύ καλά”.

Αλλά όσο και αν απολάμβαναν την παγκόσμια φήμη, υπήρχε ένα μειονέκτημα. «Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για όλες τις αρνητικές αντιδράσεις», λέει ο Nystrøm, αναφερόμενος στις αντιφεμινιστικές κατηγορίες που διατυπώθηκαν για το τραγούδι. Θυμάται επίσης έντονα τη μήνυση που άσκησε η Mattel εναντίον του συγκροτήματος, η οποία τελικά απορρίφθηκε. «Έπρεπε να προσέχεις τι έλεγες όλη την ώρα, μερικές φορές τα λόγια μας διαστρεβλώνονταν».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα