Τάσος Χαλκιάς: Ο παππούς μας ήταν Τούρκος – Η μητέρα μου τον μίσησε

Ο Τάσος Χαλκιάς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Στούντιο 4” το απόγευμα της Τρίτης. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απίστευτη ιστορία της γνωριμίας των παππούδων του, στη σχέση της μητέρας του με τον παππού του και στην προσπάθεια του ίδιου να τον βρει όταν βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο παππούς μου δεν είχε παντρευτεί ποτέ με τη γιαγιά μου. Ήταν Τούρκος και δεν μπορούσαν να παντρευτούν. Δεν ήταν πολύ εύκολο την δεκαετία του 1920. Ήταν ανθηρός ο ελληνισμός στην Κωνσταντινούπολη και σε πολύ υψηλό επίπεδο, ανάλογος αυτού της Σμύρνης. Στο επίπεδο επικοινωνίας των δύο θρησκειών υπήρχαν πάντα προβλήματα. Ποτέ δεν ήταν μαζί. Ερωτεύτηκαν, έκαναν τη μάνα μου, αλλά ποτέ δεν ήταν μαζί. Όταν είχα πάει με το Εθνικό Θέατρο στην Κωνσταντινούπολη, έψαξα τον παππού μου με τα δεδομένα που είχα από πληροφορίες της μητέρας μου. Ήταν στο βάθος της Ανατολίας γιατί είχε μαγαζιά στην κεντρική λαχαναγορά στο Τσαρσί“, τόνισε ο Τάσος Χαλκιάς και πρόσθεσε:

“Η μαμά μου τον ήξερε από φωτογραφίες. Τον μίσησε όσο μπορείς να μισήσει ένας άνθρωπος μέσα από φωτογραφία. Τις πληροφορίες για να τον βρω στην Κωνσταντινούπολη μου της έδωσε η γιαγιά μου, όχι η μάνα μου, η οποία δεν το γνώριζε γιατί μπορεί και να με αποκλήρωνε. Όταν σου έχουν ιστορήσει ότι όταν ήσουν 7 μηνών και κουνιόσουν σε μία αιώρα για να κοιμηθείς και κάτι είχες σαν μωρό κι έβαζες τα κλάματα κι ο άλλος σου έδωσε μία κλωτσιά, έφαγες τούμπα κι έφυγες από την κούνια. Όταν εσύ έμαθες πως αυτό έχει συμβεί από το πόδι του πατέρα σου, δεν μπορεί να θέλεις να τον γνωρίσεις. Ήθελα, είχα την περιέργεια να δω ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος μπορεί σε ένα βρέφος, στο παιδί του να δώσει μια κλωτσιά. Να δω στη φάτσα ποιος είναι κι αν του μοιάζω”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα