Sussex Royal: O Harry και η Meghan διατηρούν το… πριγκιπικό site παρά το Megxit
O πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle δίνουν το "παρών" στους Invictus Games στο Ντίσελντορφ
Photo by Karwai Tang/WireImage

Για άλλη μια φορά ο Harry και η Meghan μπαίνουν στο στόχαστρο, αφού ο ιστότοπός τους Sussex Royal, παραμένει ολοζώντανος. Και όμως το ζευγάρι, στη συμφωνία του Megxit, το 2020 είχε δεσμευθεί να μην χρησιμοποιεί τον τίτλο. Ο ιστότοπος δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με τον θάνατο της βασίλισσας και τη βασιλεία του Κάρολου Γ’.

Οι Σάσεξ συμφώνησαν να μην χρησιμοποιούν τον τίτλο “Sussex Royal” “σε καμία περιοχή” μετά την άνοιξη του 2020, αφού αποχώρησαν από τον ρόλο τους ως εργαζόμενοι της βασιλικής οικογένειας.

Όμως, παρά την υπόσχεση αυτή για την αλλαγή του branding, το sussexroyal.com παραμένει ζωντανό σχεδόν τρία χρόνια μετά το Megxit. Επιπλέον, ο βασιλικός λογαριασμός τους στο Instagram Sussex Royal έχει 9 εκατομμύρια followers.

Credit: https://sussexroyal.com/monarchy/

Το ζευγάρι ξόδεψε δεκάδες χιλιάδες λίρες για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας. Ένα τμήμα που δεσμεύεται να “υπηρετήσει τη μοναρχία” όταν “κληθεί”, δεν έχει ενημερωθεί ώστε να αντικατοπτρίζει τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Ή το γεγονός ότι ο πατέρας του Harry έγινε βασιλιάς.

Ένας αετομάτης, που εντόπισε το λάθος, δήλωσε στη MailOnline: “Είμαι έκπληκτος που ο βασιλικός ιστότοπός τους εξακολουθεί να είναι δημόσιος. Η βασίλισσα έχει πεθάνει και οι Σάσεξ συμφώνησαν να μην χρησιμοποιούν το Sussex Royal προχωρώντας μπροστά”.

Ένας άλλος είπε: “Τουλάχιστον θα έπρεπε να αντικατοπτρίζει τον θάνατο της βασίλισσας και να ενημερωθεί με τον βασιλιά Κάρολο Γ’“. Ένας τρίτος έγραψε σαρκαστικά στο Twitter: “Σύμφωνα με τον ιστότοπο Sussex Royal, η εκλιπούσα βασίλισσά μας είναι ακόμη ζωντανή”.

Credit: https://sussexroyal.com/monarchy/

Δεν είναι σαφές ποιος διαχειρίζεται ή ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του δικτυακού τόπου του Sussex Royal, επειδή έχει διατηρηθεί η ανωνυμία του από την GoDadd, μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων στις ΗΠΑ.

Στην ενότητα όπου η Meghan και ο Harry ορκίζονται να “υπηρετήσουν τη μοναρχία”, ενώ αναζητούν “οικονομική ανεξαρτησία” στο εξωτερικό, αναφέρει: “Η Μεγαλειότητά της, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είναι κυρίαρχη και στέφθηκε μονάρχης το 1953. Η Μεγαλειότητά της χρησιμεύει ως σύμβολο ενότητας και εθνικής υπερηφάνειας”. Και το ζευγάρι δεσμεύτηκε “να συνεχίσει να υψώνει τη σημαία της Αυτής Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, όπως του ζητηθεί”.

Η σελίδα των Sussexes στο Instagram, @sussexroyal, συγκέντρωσε 11,2 εκατομμύρια followers. Τρία χρόνια μετά, είναι επίσης ακόμα online, αλλά έχει χάσει δύο εκατομμύρια οπαδούς.

Το λανσάρισμα της βασιλικής ιστοσελίδας των Sussex λέγεται ότι “πλήγωσε” τη βασίλισσα και απογοήτευσε τους υπαλλήλους του παλατιού όταν εμφανίστηκε το 2020.

Το ζευγάρι προσπάθησε επίσης να κατοχυρώσει το Sussex Royal ως παγκόσμιο εμπορικό σήμα για μια σειρά από αντικείμενα, όπως ρούχα, χαρτικά, βιβλία και διδακτικό υλικό.

Αλλά έπειτα από συνομιλίες με τη βασίλισσα, το ζευγάρι δέχτηκε ότι δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το βασιλικό όνομα Sussex, όπως ήλπιζε. Η βιογραφία του Omid Scobie για τον Harry και τη Meghan, Finding Freedom, ανέφερε ότι η μεγαλειότητά της “αιφνιδιάστηκε” από την έναρξη της βασιλικής ιστοσελίδας του Sussex.

Ο ιστότοπος χαρτογράφησε μονομερώς τους μελλοντικούς βασιλικούς τους ρόλους χωρίς την έγκρισή της. Ήταν στο sussexroyal.com όπου το ζευγάρι έδωσε σάρκα και οστά σε λεπτομέρειες για ένα “μοντέλο μισό μέσα-μισό-έξω”, το οποίο δεν είχε λάβει τη σφραγίδα της βασίλισσας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα