Πριγκίπισσα Leonor: Εντυπωσιάζει η μέλλουσα βασίλισσα της Ισπανίας – Γιορτάζει τα 18α γενέθλιά της με όρκο στο Σύνταγμα
Photo by Carlos Alvarez/Getty Images

Η πριγκίπισσα Leonor της Ισπανίας προετοιμάζεται να αναλάβει τον θρόνο μετά τον πατέρα της, βασιλιά Felipe.

Σήμερα, ημέρα των 18ων γενεθλίων της, η πριγκίπισσα των Αστουριών, ορκίστηκε στο ισπανικό Σύνταγμα σε μια τελετή στο Κογκρέσο της χώρας. Στη συνέχεια η πριγκίπισσα Leonor έλαβε το μενταγιόν του Βασιλικού και Διακεκριμένου Ισπανικού Τάγματος του Carlos ΙΙΙ. Ήταν ο πατέρας της που έκανε την απόδοση της τιμής.

Παρούσες ήταν η μητέρα της, βασίλισσα Letizia όπως και η αδελφή της, Sofia.

Η τελετή άρχισε με τα λόγια του εκτελούντος χρέη πρωθυπουργού, Pedro Sanchez, και την ανάγνωση του βασιλικού διατάγματος για την απόδοση της τιμής.

Credit: Casa de S.M. el Rey

Σήμερα, στα 18α γενέθλιά της, η Leonor ρκίστηκε πίστη στο ισπανικό Σύνταγμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί πλέον να ενεργεί επίσημα ως αντιβασιλέας κατά την απουσία του βασιλιά Felipe.

Όταν ανεβεί στον θρόνο, η Leonor θα είναι η πρώτη βασίλισσα, αντιβασιλέας της Ισπανίας εδώ και 150 χρόνια. Κυρίως, όμως, είναι η προσωπικότητα που θα ολοκληρώσει το έργο του πατέρα της ώστε να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο του παππού της, βασιλιά Juan Carlos.

Credit: Casa de S.M. el Rey

Η πριγκίπισσα δήλωσε για άλλη μια φορά τη δέσμευσή της προς τον ισπανικό λαό. Mε τη σειρά της ζήτησε από τους Ισπανούς να την εμπιστευτούν καθώς γίνεται εκπαιδευόμενη βασίλισσα.

Κατά την τελετή υπήρξαν κάποιες στιγμές που η βασιλική οικογένεια έδειξε πόσο ενωμένη είναι. Η Leonor φίλησε τους γονείς της στο μάγουλο όπως αυτοί την αγκάλιασαν όλο στοργή.

Στο τέλος της τελετής, όταν η Leonor παρέλαβε τα μετάλλια του Κογκρέσου και της Γερουσίας, ο βασιλιάς έκανε μια γλυκιά χειρονομία. Σήκωσε την αλογοουρά της κόρης του, ώστε τα μετάλλια να μην χαλάσουν τα μαλλιά της.

Ήταν μια φευγαλέα χειρονομία που έδειξε ότι ο μονάρχης εξακολουθεί να είναι εκεί για να καθοδηγεί την κόρη του.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα