Πρίγκιπας Harry: To συγκινητικό μήνυμα για τη βασίλισσα Ελισάβετ – “Γιαγιάκα, θα είμαι για πάντα ευγνώμων”
Photo by Julian Simmonds - WPA Pool / Getty Images

Ο πρίγκιπας Harry είχε πάντα έναν ιδιαίτερο δεσμό με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Μετά τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Diana, ήταν η γιαγιά του που τον κράτησε κοντά της στο Κάστρο του Μπαλμόραλ μαζί με τον αδελφό του πρίγκιπα William. Με τα χρόνια οι δυο τους είχαν έρθει πολύ κοντά. Είχαν την ίδια αίσθηση του χιούμορ και η βασίλισσα πάντα τον στήριζε και τον συγχωρούσε, δείχνοντάς του αδυναμία.

Μετά την απώλεια της μητέρας του, ο θάνατος της γιαγιάς του, του δεύτερου ισχυρού γυναικείου πρότυπου στη ζωή του, είναι εκείνος που σημαδεύει την ψυχή του πρίγκιπα. Κάτι που φαίνεται και στη δήλωση που εξέδωσε για να “τιμήσει τη ζωή” της βασίλισσας και στην οποία ανακαλεί όλες τις τρυφερές αναμνήσεις που έχει από αυτήν.

instagram/royal_f.a.m.i.l.y

Στο συγκινητικό μήνυμά του για την αείμνηστη γιαγιά του, ο Harry την εγκωμιάζει για τις “σωστές συμβουλές” της και το “μεταδοτικό χαμόγελό της”, ενώ την αποκάλεσε “καθοδηγητική πυξίδα” μέσω της αφοσίωσής της στην προσφορά και το καθήκον.

Ο Δούκας του Σάσεξ είπε, επίσης, ότι ήθελε να τιμήσει τον πατέρα του στην αρχή της βασιλείας του, ενώ αναφέρθηκε και στην “αγαπημένη του σύζυγο” Meghan Markle. Επιπλέον, σημείωσε ότι ήταν ευγνώμων που η βασίλισσα είχε αγκαλιάσει τα “αγαπημένα της δισέγγονα” και τόνισε ότι “αγαπούσε” τις στιγμές με την 96χρονη βασίλισσα.

“Kαθώς τιμάμε τη ζωή της γιαγιάς μου, της Αυτής Μεγαλειότητος της βασίλισσας, και πενθούμε την απώλειά της, θυμόμαστε όλοι ότι ήταν καθοδηγητική πυξίδα για τόσο πολλούς κατά την αφοσίωσή της στην υπηρεσία και το καθήκον. Έχαιρε θαυμασμού και εκτίμησης παγκοσμίως. Η ακλόνητη χάρη και η αξιοπρέπειά της παρέμειναν αληθινές σε όλη της τη ζωή και τώρα έγιναν η αιώνια κληρονομιά της.

Ας επαναλάβουμε τα λόγια που είπε μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, λόγια που μπορούν να παρηγοροήσουν όλους μας τώρα: “Η ζωή, φυσικά, αποτελείται από τους τελευταίους αποχωρισμούς όπως και από τις πρώτες συναντήσεις”. Γιαγιάκα, ενώ αυτός ο τελευταίος αποχωρισμός μας φέρνει μεγάλη θλίψη, είμαι αιώνια ευγνώμων για όλες τις πρώτες μας συναντήσεις -από τις πρώτες παιδικές μου αναμνήσεις μαζί σου, έως τις πρώτες συναντήσεις μας με εσένα σε ρόλο Γενικού Διοικητή μου, στην πρώτη στιγμή που γνώρισες την αγαπημένη μου σύζυγο και αγκάλιασες τα αγαπημένα σου δισέγγονα” έγραψε μεταξύ άλλων στο συγκινητικό του μήνυμα ο πρίγκιπας Harry, το οποίο ολοκλήρωσε σημειώνοντας: “Κι εμείς χαμογελάμε ξέροντας ότι είσαι με τον παππού τώρα και οι δύο μαζί εν ειρήνη”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα