Νίκος Καρβέλας: «Δεν έχω καθόλου λεφτά, ποτέ δεν είχα – Κάποτε τραγουδούσα με 1 ευρώ μεροκάματο»
Νίκος Καρβέλας
Credit: "Καλύτερα δεν γίνεται"/ALPHA

Ο Νίκος Καρβέλας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο γνωστός συνθέτης μίλησε μεταξύ άλλων για τη σχέση που έχει με τα χρήματα και τη δόξα.

«Όποιος λέει ότι είναι αντισυστημικός είναι κουτός. Και οι αντισυστημικοί ζουν εντός του συστήματος. Ένας αντισυστημικός ζει εκτός πόλης, στα βουνά. Άρα κι εγώ συστημικός είμαι. Γι’ αυτό κι εγώ προσπαθώ όσο μπορώ να είμαι αντισυστημικός με πράγματα που μου βγαίνουν αυθόρμητα. 2-3 φορές δούλεψα στη ζωή μου… έκανα τον «τραγουδιστή». Να διαγραφεί αυτό από τα πρακτικά, παρακαλώ. Έπαιρνα πολλά λεφτά θυμάμαι και αισθανόμουν τρομερά άσχημα. Πολλές φορές αισθανόμουν απαίσια που νέα παιδιά έρχονταν και άφηναν τόσα λεφτά και στο τέλος εγώ έπαιρνα ένα μάτσο χρήματα», είπε αρχικά ο Νίκος Καρβέλας.

Και συνέχισε: «Κάποτε αποφάσισα να εμφανιστώ χωρίς λεφτά. Από το Υπουργείο Πολιτισμού μού είπαν ότι υποχρεούσαι να τα πάρεις λόγω των κανονισμών. Τους λέω: “εντάξει, πόσο είναι το κατώτατο που μπορώ να πάρω;” Μου λένε: “1 ευρώ. Και τους απάντησα: “ωραία”, βάλτε 1 ευρώ. Έρχονταν άνθρωποι και με «έτρωγαν» στη μάπα να λέω αυτά που έλεγα.

Όλοι κυνηγάμε τα λεφτά. Κι εγώ το ίδιο έκανα. Το γεγονός ότι έγινα διάσημος ή απέκτησα λεφτά δεν είναι θέμα συστήματος. Πολλοί γίνονται διάσημοι και πλούσιοι. Εγώ δεν έχω καθόλου λεφτά, ποτέ δεν είχα και δεν με ενδιέφερε. Μου αρέσει να έχω λεφτά αλλά, αν μου πεις «ασχολήσου με αυτό», δεν μπορώ». Μια φορά ένα ζευγάρι ήρθε στον Διογένη να με ακούσει και, επειδή είχαν πληρώσει τα μισά από αυτά που είχαν κανονίσει εξ αρχής, ζήτησα από τον μετρ να τους δώσει πίσω τα λεφτά».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα