Lewis Hamilton: “Δεν ξέρω αν θα ξαναπιώ” – H εξομολόγηση για την περίοδο που διανύει
Credit: lewishamilton/Instagram

Στις 26 Οκτωβρίου, ο Lewis Hamilton βρέθηκε στον 56ο όροφο ενός ουρανοξύστη της Πόλης του Μεξικού, με το ποτό του στο χέρι. Και λέμε «ποτό του» όχι μόνο επειδή αυτός το έπινε, αλλά- κυρίως- επειδή αυτός το έφτιαξε. Πρόκειται για το Almave, ένα μη αλκοολούχο απόσταγμα μπλε αγαύης.

Θα σκεφτεί κανείς ότι, ένας celebrity που συνεργάζεται με μια εταιρεία για να βγάλει το δικό του προϊόν, δεν είναι και κάτι καινούριο. Ωστόσο, είναι είδηση όταν ένας αθλητής του βεληνεκούς του Hamilton συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία ενός τέτοιου προϊόντος. Μάλιστα βοήθησε σε κάθε βήμα της διαδικασίας, από τη δοκιμή των φύλλων αγαύης μέχρι την ονομασία του προϊόντος.

Τι έκανε τον Lewis Hamilton να θέλει να ασχοληθεί με τη βιομηχανία των μη αλκοολούχων ποτών;

Η προφανής απάντηση είναι ότι πρόκειται για μια κίνηση οικονομικού συμφέροντος. Οι συνολικές πωλήσεις μη αλκοολούχων ποτών στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 395 εκατομμύρια δολάρια, την προηγούμενη χρονιά. Επίσης, όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται για ροφήματα χωρίς αλκοόλ στο πλαίσιο μια πιο υγιεινής ζωής. Συμπεριλαμβανομένου και του Hamilton.

Ο πρωταθλητής οδηγός της F1 ήταν άλλωστε πάντα «γοητευμένος» από την ευεξία και το ευ ζειν. Πριν από μερικά χρόνια μάλιστα, υιοθέτησε μια vegan διατροφή αφότου πείστηκε για τα αμέτρητα οφέλη της.

Ωστόσο, πίνει από τα 16 του χρόνια. «Θα υποφέρω για αρκετές ημέρες αφότου καταναλώσω αλκοόλ. Μερικές φορές, ακόμη και για τρεις ή τέσσερις ημέρες», λέει για τα γνωστά και ως hangovers.

Αυτό έρχεται φυσικά σε αντίθεση με την προσωπικότητά του. «Πάντα έψαχνα για το πώς μπορείς να πάρεις αυτό το επιπλέον 1%; Ως αθλητής, αυτό είναι που κάνεις πάντα. Το αλκοόλ δεν προσέθετε τίποτα στη ζωή μου, αλλά της αφαιρούσε».

Ο Lewis Hamilton παραδέχθηκε ότι το αλκοόλ τον εμπόδιζε από το να εκτοξεύσει την απόδοσή του κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Όμως, δυσκολευόταν να συναναστραφεί με τους φίλους του και να διατηρήσει την κοινωνική του ζωή, χωρίς αλκοόλ. «Υπάρχει πίεση μέσα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον», παραδέχεται. «Πίνεις εκείνο το ένα σφηνάκι και όταν γυρνάς σπίτι σκέφτεσαι: “Γιατί το έκανα αυτό;”», είπε.

Στη συνέχεια, «φώτισε» και την πτυχή της ψυχικής υγείας. Ως πρωταθλητής της Formula 1 και παγκόσμια διασημότητα, ο Hamilton παραδέχεται ότι μερικές φορές η πίεση μπορεί να τον καταβάλει. «Το αλκοόλ δεν βοηθάει σε αυτό» δήλωσε.

Έτσι, ασχολήθηκε σοβαρά με την επίλυση του δικού του προβλήματος, δημιουργώντας αυτό το εναλλακτικό ποτό. Όπως αποκαλύπτει, δεν έχει πιει αλκοολούχο ποτό εδώ και τέσσερις μήνες και συνεχίζει ακάθεκτος.

«Δεν ξέρω αν θα ξαναπιώ», δήλωσε για τη νέα του ζωή.

«Από τότε που σταμάτησα να πίνω, αισθάνομαι πολύ καλύτερα, με περισσότερη διαύγεια». Δύο ημέρες αργότερα, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Grand-Prix της Πόλης του Μεξικού – μία από τις κορυφαίες θέσεις του στη σεζόν. Αν κρίνουμε από αυτό, η αποχή από το αλκοόλ «δουλεύει».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα