Kristin Davis: Από την ηθοποιία στη φιλανθρωπία
Photo by FOX via Getty Images

Και… κάπως έτσι, πριν από λίγο καιρό, τα κορίτσια του «Sex and the City», πλέον στα 50 τους, ξαναμπήκαν στη ζωή μας (έστω, τα τρία εξ αυτών), χάρη στο 10 επεισοδίων revival, παραγωγής HBO, με τίτλο «And just like that…».

Ανάμεσά τους η Σάρλοτ, κατά κόσμον Κristin Davis. H 57χρονη ηθοποιός αναμφίβολα χρωστά την αναγνωρισιμότητά της σε αυτόν τον ρόλο, ο οποίος της χάρισε υποψηφιότητες για Emmy και Χρυσή Σφαίρα το 2004, καθώς και ένα κερδισμένο βραβείο από το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών την ίδια χρονιά. Ίσως, βέβαια, κάποιοι να τη θυμούνται και στη σαπουνόπερα «Melrose Place» στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Photo by Gotham/GC Images

Γενικώς, η καριέρα της απαρτίζεται κυρίως από εμφανίσεις σε σειρές και τηλεταινίες, με μικρή συμμετοχή σε κινηματογραφικές παραγωγές.

@UNHCR

Είναι ιδιαίτερα ενεργή, ωστόσο, ως πρέσβειρα της ΜΚΟ Oxfam και ως υποστηρίκτρια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την προώθηση των φιλανθρωπικών σκοπών των οποίων έχει ταξιδέψει σε μέρη όπως η Αϊτή, η Μοζαμβίκη, το Κονγκό και η Ουγκάντα.

@UNHCR

Αν και ως τηλεοπτική Σάρλοτ Γιορκ στο «Sex and the City» τίποτα δεν επιθυμούσε περισσότερο από το να βρει την αδελφή ψυχή της, να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια, η Κ. Ντέιβις δεν ακολούθησε την ίδια πορεία στην προσωπική της ζωή. Δεν παντρεύτηκε ποτέ, ωστόσο έχει υιοθετήσει δύο παιδιά.

@skynews

Οταν, δε, η ίδια ήταν παιδί, το πιο διάσημο πιάτο της μητέρας της ήταν τα σπαγγέτι με κοκκινιστά κεφτεδάκια.

«Με αυτό μεγάλωσα», είχε πει όταν κλήθηκε να μοιραστεί την αγαπημένη της συνταγή ζυμαρικών.

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. σπαγγέτι

1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

1½ φλ. σάλτσα

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

3 φλ. μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε κυβάκια

600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

3 αβγά χτυπημένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

1/4 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/4 φλ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

1/2 κ.γ. αλάτι kosher

1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1/4 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες

1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι

1/2 μέτριο καρότο τριμμένο

4 κονσέρβες ολόκληρα ντοματίνια σε χυμό, πολτοποιημένα με το χέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό για 1-2 λεπτά. Το στύβουμε και το αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε 10-15 κεφτεδάκια στο μέγεθος μπαλίτσας του γκολφ. Ζεσταίνουμε 1 φλ. λάδι σε τηγάνι με βαρύ πάτο μέχρι να καπνίσει και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαγειρευτούν έως μέσα. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν. Προσθέτουμε το καρότο και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματίνια μαζί με τον χυμό τους και αφήνουμε να έρθουν σε βρασμό, ανακατεύοντας συχνά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 30 λεπτά, μέχρι να πήξει. Την αλατίζουμε στο τέλος.

• Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα τα κεφτεδάκια με 1½ φλ. Από τη σάλτσα και τα ζεσταίνουμε.

• Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε απευθείας στην κατσαρόλα με τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα