Κάτια Δανδουλάκη: “Αυτό σε εμένα ξανά ποτέ”
Credit: InStyle Greece Magazine

Η Κάτια Δανδουλάκη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» το μεσημέρι της Δευτέρας. Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για το #metoo και τη στάση που κράτησε η ίδια στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

“Η ιστορία είναι κύκλοι. Πιστεύω ότι έγινε μία κάθαρση σε μεγάλο βαθμό. Αισθάνθηκαν και τα θύματα τουλάχιστον κάποια δικαίωση μέσα στην ψυχή τους. Εύχομαι αυτό να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο αλλά αν πάμε πίσω στην Ιστορία και δούμε τα πράγματα, βλέπετε ότι αυτά έρχονται και ξανάρχονται μετά από χρόνια“, τόνισε η Κάτια Δανδουλάκη.

Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε για την απόφαση που πήρε να απομακρύνει τον Πέτρο Φιλιππίδη από τη θεατρική παράσταση και να υπερασπιστεί τη Λένα Δροσάκη, η Κάτια Δανδουλάκη απάντησε:

“Δεν αισθάνθηκα ότι έκανα κάτι με κουράγιο. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Δεν ήταν κάτι ηρωικό, ήταν θέμα χαρακτήρα. Η ψυχή μου ούρλιαζε. Όταν μου πιέσεις την ελευθερία ή βλέπω ότι πιέζεται η ελευθερία του άλλου, υποφέρω. Δεν αντέχω τον φόβο, δεν φοβάμαι κανέναν. Η μεγαλύτερη ελευθερία είναι να μη φοβάσαι».

Από μικρή το είχα αυτό. Και καμιά φορά στο επάγγελμα μου λένε: Κάτια, επειδή έχεις τώρα τη δύναμη το κάνεις. Λέω: μη σας ξανακούσω να το λέτε αυτό. Πολύ μικρή, είχα κάνει ελάχιστα πράγματα και είχα κρατήσει την ίδια στάση. Άφησα το γύρισμα και είπα: αυτό σε εμένα ξανά ποτέ. Θυμάμαι η Ελβίρα Ράλλη μου λέει: μπράβο, παιδί μου, κι εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα