Kate Middleton: Νέες θεωρίες συνωμοσίας για την κατάσταση της υγείας της – Γιατί έχουμε να τη δούμε από τα Χριστούγεννα;
Η Kate Middleton με ροζ κοστούμι
Photo by Karwai Tang/WireImage

Νέες θεωρίες συνωμοσίας για την κατάσταση της υγείας της Kate Middleton έχουν αρχισει να κυκλοφορούν μετά την ακύρωση της τελευταίας στιγμής της παρουσίας του πρίγκιπα William από το μνημόσυνο του νονού του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η Kate Middleton συνήθως τον Ιανουάριο επιστρέφει στις βασιλικές υποχρεώσεις της μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Αλλά φέτος ήταν διαφορετικά. Μετά τον έντονο Δεκέμβριο, τόσο η Kate όσο και ο πρίγκιπας William διατήρησαν ένα ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ κατά τις πρώτες εβδομάδες του 2024, με μόνο μία σόλο εμφάνιση για τον πρίγκιπα της Ουαλίας.

Στη συνέχεια, στις 17 Ιανουαρίου, το Παλάτι του Κένσινγκτον αποκάλυψε ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε υποβληθεί σε προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα την προηγούμενη ημέρα. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για σχεδόν δύο εβδομάδες προτού επιστρέψει σπίτι της για κατ’ οίκον ανάρρωση. Θα επιστρέψει στις πριγκιπικές υποχρεώσεις της μετά το Πάσχα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παλατιού. Η Kate έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση από την ημέρα των Χριστουγέννων. Η απροσδόκητη απόσυρση του πρίγκιπα William από την επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του εκλιπόντος νονού του όπως και η έλλειψη ενημέρωσης από το Παλάτι, τροφοδότησαν κύμα θεωριών συνωμοσίας σχετικά με την ευημερία της Kate αυξήθηκαν στο διαδίκτυο, τροφοδοτώντας ένα κύμα θεωριών συνωμοσίας.

Αν και πηγή του Παλατιού είπε στο PEOPLE ότι η Kate “είναι καλά” και αναρρώνει σπίτι της, η έλλειψη ενημερώσεων για την πριγκίπισσα έχει προκαλέσει ανησυχία. Το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι το θέμα ήταν μη καρκινικό.

Η απουσία της Kate από τα φώτα της δημοσιότητας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος αντιμετωπίζει τις δικές του μάχες για την υγεία του. Ο μονάρχης υποβλήθηκε σε επέμβαση για τη θεραπεία ενός διογκωμένου προστάτη τον περασμένο μήνα και αποκάλυψε τη διάγνωση του καρκίνου του στις 5 Φεβρουαρίου (ο καρκίνος του, ωστόσο, θεωρείται ότι δεν είναι καρκίνος του προστάτη). Αν και δεν έχει κάνει δημόσιες εξόδους, τον έχουν δει να πηγαίνει στην εκκλησία με τη βασίλισσα Camilla, να μοιράζεται δηλώσεις καθώς εργάζεται στο παρασκήνιο και να εμφανίζεται ακόμη και σε ένα βίντεο όπου διαβάζει επιστολές από ακολούθους.

Γιατί έχει μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Η Kate ξεκαθάρισε ότι θέλει οι ζωές του πρίγκιπα George, της πριγκίπισσας Charlotte και του πρίγκιπα Louis να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικές εν μέσω της χειρουργικής επέμβασης και της ανάρρωσής της. Στην αρχική δήλωση που εξέδωσε το Παλάτι του Κένσινγκτον, ανέφερε: “Η πριγκίπισσα της Ουαλίας εκτιμά το ενδιαφέρον που θα προκαλέσει αυτή η δήλωση. Ελπίζει ότι το κοινό θα κατανοήσει την επιθυμία της να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα για τα παιδιά της”.

Ο πρίγκιπας William συνέβαλε ακυρώνοντας τα βασιλικά του καθήκοντα προκειμένου να βοηθήσει τη σύζυγο και τα παιδιά του.

“Ξέρουμε ότι είναι μια πολύ δεμένη οικογένεια και θέλει να είναι εκεί γι’ αυτά”, δήλωσε ο Robert Hardman, συγγραφέας του βιβλίου The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy, στο PEOPLE. “Πολλά από αυτά που κάνουν με αυτά τα παιδιά έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της ζωής και να μην τα κάνουν να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ένα ειδικό χρυσοποίκιλτο κλουβί”.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αναμενόταν να διαχειρίζεται τα παιδιά μαζί με την νταντά Maria Teresa Turrion Borrallo και να βοηθά στην παραλαβή και την παράδοση των παιδιών στο σχολείο.

Είναι ένα σύγχρονο βασιλικό ζευγάρι“, πρόσθεσε ο Hardman. “Δεν θέλει να τα αφήνει όλα στην νταντά”.

Η επιθυμία της είναι η ιδιωτικότητα

Ενώ ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε τόσο την επέμβαση για τη διόγκωση του προστάτη του όσο και τη διάγνωση του καρκίνου του, η Kate επέλεξε τη διακριτικότητα.

Ενώ ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε τόσο την επέμβαση για τη διόγκωση του προστάτη του όσο και τη διάγνωση του καρκίνου του, η πριγκίπισσα Kate επέλεξε τη διακριτικότητα. Στην αρχική δήλωση για την επέμβαση, το Παλάτι ανέφερε ότι ήταν “επιθυμία της Kate να παραμείνουν ιδιωτικές οι προσωπικές ιατρικές πληροφορίες της”.

Το Παλάτι πρόσθεσε ότι “θα παρέχουν ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο της βασιλικής Υψηλότητάς της μόνο όταν υπάρχουν σημαντικές νέες πληροφορίες για να μοιραστούν”.

Η ανάρρωση της Kate θα είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Αφού αρχικά ανακοίνωσε ότι η πριγκίπισσα Kate θα παρέμενε στο νοσοκομείο για 10 έως 14 ημέρες μετά την επέμβαση, πήρε σιωπηλά εξιτήριο στις 29 Ιανουαρίου, 13 ημέρες αργότερα.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επέστρεψε στο σπίτι της στο Ουίνδσορ για να συνεχίσει την ανάρρωσή της από την επέμβαση. Κάνει καλή πρόοδο“, ανέφερε το Παλάτι του Κένσινγκτον σε ανακοίνωση. “Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα επιθυμούν να πουν ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα της Κλινικής του Λονδίνου, ιδιαίτερα στο αφοσιωμένο νοσηλευτικό προσωπικό, για τη φροντίδα που παρείχαν. Η οικογένεια της Ουαλίας συνεχίζει να είναι ευγνώμων για τις ευχές που έχουν λάβει από όλο τον κόσμο”, πρόσθεσαν.

Η πριγκίπισσα επέστρεψε στο σπίτι της, το Adelaide Cottage στο κτήμα του Ουίνδσορ, όπου θα συνεχίσει σε μεγάλο βαθμό να αναρρώνει τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με το Παλάτι.

Είναι λογικό να πάρει τον χρόνο της”, δήλωσε στο PEOPLE πηγή προσκείμενη στον βασιλικό οίκο. “Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τους υπόλοιπους από εμάς, καθώς συχνά σου λένε να επιστρέψεις στη δουλειά το συντομότερο δυνατό, κάτι που μπορεί να είναι επιζήμιο. Είναι καλό για όλους μας να τη βλέπουμε να παίρνει χρόνο, να αναρρώνει σωστά και μετά να επιστρέφει. Μπορούμε όλοι να μάθουμε από αυτό”.

Ο πρίγκιπας William αποκάλυψε ότι τη σύζυγό του φρόντιζαν δύο “καταπληκτικές και ευγενικές” νοσοκόμες, στις 7 Φεβρουαρίου.

Η Kate ήταν αρκετά καλά για να ταξιδέψει στο Νόρφολκ

Σε ένα ελπιδοφόρο σημάδι, η πριγκίπισσα της Ουαλίας ταξίδεψε στο Anmer Hall, το σπίτι της και του πρίγκιπα William στο κτήμα Σάντρινγκχαμ στο Νόρφολκ, ενώ τα παιδιά τους έκαναν σχολικές διακοπές τον Φεβρουάριο.

Η Catherine αναρρώνει καλά”, δήλωσε πηγή στην Daily Mail. “Ανυπομονούσε για μια αλλαγή σκηνικού και θα μπορέσει να χαλαρώσει στο Νόρφολκ, ενώ τα παιδιά θα ξεδώσουν με τον William”.

Ο πρίγκιπας William επέστρεψε στα βασιλικά του καθήκοντα

Αφού έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για αρκετές εβδομάδες κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της συζύγου του στο νοσοκομείο και της ανάρρωσης στο σπίτι, ο πρίγκιπας της Ουαλίας επέστρεψε στα βασιλικά καθήκοντα. Στις 7 Φεβρουαρίου, φιλοξένησε μια τελετή απομομής μεταλλίων στο Κάστρο του Ουίνδσορ και στη συνέχεια παρέστη στο φιλανθρωπικό δείπνο του Λονδίνου για το Air Ambulance Charity Gala Dinner. Σε ομιλία του στην εκδήλωση, ο πρίγκιπας William δήλωσε: “Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να σας ευχαριστήσω, επίσης, για τα ευγενικά μηνύματα υποστήριξης προς την Catherine και τον πατέρα μου, ειδικά τις τελευταίες ημέρες. Σημαίνει πολλά για όλους μας”.

Διατηρώντας το κλίμα ανάλαφρο, ο πρίγκιπας William αστειεύτηκε: “Είναι δίκαιο να πούμε ότι οι τελευταίες εβδομάδες είχαν μάλλον “ιατρικό” προσανατολισμό. Έτσι σκέφτηκα να έρθω σε μια εκδήλωση για την αεροδιακομιδή για να ξεφύγω από όλα αυτά!”.

Ένας φίλος δήλωσε στο PEOPLE για την επιστροφή του πρίγκιπα William στη δημόσια ζωή: “Τα καταφέρνει εξαιρετικά καλά αν αναλογιστεί κανείς ότι η σύζυγός του έκανε εγχείρηση και ότι έμαθε τα νέα του πατέρα του μόλις πρόσφατα”.

Ο πρίγκιπας William πέρασε τις σχολικές διακοπές των παιδιών του με αυτά και την Kate στο Νόρφολκ και έκτοτε επισκέφθηκε την έδρα του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποίησε άλλη μια τελετή απονομής μεταλλίων και παρευρέθη στα BAFTAs.

Ο πρίγκιπας William ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της συζύγου του από τα βρετανικά βραβεια αντίστοιχα των Όσκαρ. “Λυπάμαι που η Catherine δεν είναι εδώ. Της αρέσουν πολύ τα BAFTA”, είπε, προσθέτοντας ότι δεν είχε δει όλες τις υποψήφιες ταινίας της χρονιάς καθώς είχε “άλλα πράγματα στο μυαλό μου”.

Η Kate δεν θα επιστρέψει στις δημόσιες εξόδους έως το Πάσχα

Η αρχική δήλωση του Παλατιού σχετικά με την επέμβαση και την ανάρρωση της πριγκίπισσας της Ουαλίας ανέφερε: “Με βάση τις τρέχουσες ιατρικές συμβουλές, είναι απίθανο να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα πριν από το Πάσχα”.

Αν και δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν η Kate θα συμμετάσχει στο τέλος Μαρτίου, η βασιλική οικογένεια παραδοσιακά πηγαίνει στην εκκλησία το Πάσχα. Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας βγήκαν ως πενταμελής οικογένεια στην εκδήλωση, καθώς το μικρότερο παιδί τους, ο πρίγκιπας Louis, έκανε το πασχαλινό του ντεμπούτο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα