Κάρολος-Diana: Στο “σφυρί” κομμάτι από τούρτα του γάμου τους 41 χρόνια μετά
29 Ioυλίου 1981: Η πριγκίπισσα Diana και ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας χαιρετούν τον κόσμο από την άμαξά τους, ύστερα από τη γαμήλια τελετή. Photo by Daily Express/Archive Photos/Getty Images

Ένα κομμάτι τούρτας φρούτων από τον γάμο του πρίγκιπα Κάρολου και της πριγκίπισσας Diana βγαίνει σε δημοπρασία, σαράντα ένα χρόνια μετά

Το επιδόρπιο είχε φυλάξει ένας καλεσμένος ο Nigel Ricketts, ο οποίος παρευρέθη στον βασιλικό γάμο και τη δεξίωση στις 29 Ιουλίου 1981. Ο Ricketts, που εργαζόταν στο Κάστρο του Ουίνδσορ, πέθανε στις αρχές του χρόνου και τώρα το κομμάτι της τούρτας θα βγει στο “σφυρί” από τον οίκο δημοπρασιών Dore and Rees Auctions στη Μεγάλη Βρετανία.

Πιθανόν δεν θα ήθελες να το φας τώρα, αλλά η ποσότητα του αλκοόλ ίσως και να το συνετέλεσε στη διατήρησή του” είπε ο Guy Tayler, επικεφαλής εσωτερικών πωλήσεων στο Dore and Rees, στην Daily Mail. “Ακόμη μοιάζει με κομμάτι γαμήλιας τούρτας το οποίο έχει διατηρήσει το σχήμα και τη μορφή του”.

Tο κομμάτι της τούρτας που βρίσκεται ακόμη στο αρχικά κουτί του, έχει εκτιμώμενη τιμή προπώλησης τις 300 λίρες, περίπου 339 δολάρια. Ωστόσο, αναμένεται πως η λιχουδιά θα πωληθεί αντί μεγαλύτερου ποσού.

Υπήρχαν 23 επίσημες τούρτες για τον γάμο του Κάρολου και της Diana, αλλά το κομμάτι που βγαίνει σε δημοπρασία φαίνεται πως προέρχεται από την κεντρική τούρτα φρούτων με τους πέντε ορόφους και ύψος 1,5 μέτρου. Το 2014, ένα κομμάτι της ίδιας τούρτας πωλήθηκε αντί 990 λιρών, δηλαδή 1.375 δολαρίων.

Στο μεταξύ ο οίκος Dore and Rees αναμένεται να βγάλει σε δημοπρασία και ένα ευχαριστήριο σημείωμα που έγραψε ο Κάρολος και το έστειλε στους υπαλλήλους των Ανακτόρων την εποχή του γάμου του. Το ιδιόχειρο σημείωμα ήταν ανάμεσα στα υπάρχοντα του Ricketts, αλλά απευθυνόταν σε έναν συνάδελφό του, που ονομαζόταν Peter.

Ο Ricketts και άλλα μέλη του βασιλικού προσωπικού συγκέντρωσαν ένα ποσό για να αγοράσουν ένα δώρο για τον Κάρολο και την Diana, με τον νυν βασιλιά να ενθουσιάζεται, όπως λέγεται από το σεκρετέρ που του δώρισαν.

Η Diana κι εγώ συγκινηθήκαμε αφάνταστα που μπήκατε σε τόσο κόπο να βρείτε κάτι τόσο εξαιρετικά χρήσιμο. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα το φυλάξουμε σε όποιο σπίτι καταλήξει” αναφέρεται στο σημείωμα, που έχει εκτιμώμενη τιμή πώλησης τις 150 λίρες, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Dore and Rees.

Ο Κάρολος και η Diana χώρισαν το 1992 ενώ το διαζύγιό τους εκδόθηκε το 1996.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα