Κανονικά το Trooping the Colour με την παρουσία του βασιλιά Κάρολου παρά τις εκλογές
βασιλιάς Κάρολος
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολλές υποχρεώσεις και εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας ακυρώνονται ή αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας, λόγω των γενικών εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία τον Ιούλιο. Ωστόσο, η λαμπερή εκδήλωση του Trooping the Colour θα πραγματοποιηθεί κανονικά τον Ιούνιο, με την παρουσία του βασιλιά Κάρολου.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αναγκάστηκαν να ακυρώσουν και να αναθεωρήσουν δεκάδες επικείμενες βασιλικές υποχρεώσεις ως αποτέλεσμα των γενικών εκλογών, αλλά τώρα λέγεται πως οι επίσημοι εορτασμοί των γενεθλίων του βασιλιά το Σάββατο 15 Ιουνίου δεν επηρεάζονται.

Οι βασιλικοί βοηθοί εξακολουθούν να επεξεργάζονται τον ρόλο που θα διαδραματίσει ο βασιλιάς.

Ενώ προσωπικά επιθυμεί να ιππεύσει το άλογό του, τον Noble, μια μαύρη φοράδα που ήταν δώρο από τη Βασιλική Καναδική Εφιππη Αστυνομία, υπάρχουν επίσης ανησυχίες σχετικά με το πόσο επίπονο θα μπορούσε να είναι αυτό.

Τα Ανάκτορα εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρακολουθήσει το στρατιωτικό θέαμα από μια εξέδρα, αφού τον οδηγήσουν από το Μπάκιγχαμ με άμαξα, όπως συνήθιζε η αείμνηστη μητέρα του.

Οποιαδήποτε απόφαση θα εξαρτηθεί από τις ιατρικές συμβουλές, καθώς και από ζητήματα όπως ο καιρός την ημέρα. Συνήθως ο βασιλιάς κατεβαίνει από το Μπάκιγχαμ στο Horse Guards Parade μέσω του The Mall για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα.

Στη συνέχεια, επιστρέφει στα Ανάκτορα για την παραδοσιακή εμφάνιση στο μπαλκόνι μαζί με τη βασιλική οικογένεια και την τιμητική πτήση της RAF.

Η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ παρακολουθούσε την εκδήλωση με άμαξα μετά το 1987.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα