Η κρυφή ζωή της πριγκίπισσας Catharina-Amalia της Ολλανδίας στη Μαδρίτη
Πριγκίπισσα Catharina-Amalia της Ολλανδίας
Credit: Government Information Service (RVD) / royal-house.nl

Η πριγκίπισσα Catharina-Amalia, διάδοχος του θρόνου του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, ζούσε κρυφή ζωή στη Μαδρίτη επί έναν χρόνο, για να γλυτώσει από απειλές κατά της ζωής της και από τη Μαφία!

Η αποκάλυψη έγινε κατά το δείπνο που διοργάνωσε ο βασιλιάς της Ολλανδίας Willem-Alexander και η βασίλισσα Máxima προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας, Felipe και Letizia που πραγματοπιούν επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Το λαμπερό δείπνο ήταν αφορμή ώστε η πριγκίπισσα Catharina-Amalia να συμμετέχει στο πρώτο κρατικό δείπνο της ζωής της, αλλά και να συναντήσει ξανά τη βασίλισσα Letizia όπως και να απολαύσει άλλη μια φορά την ισπανική κουλτούρα, αφού ζούσε στη Μαδρίτη για ένα έτος.

Βασικά, αυτό που προηγουμένως ήταν μόνο φήμες επιβεβαιώθηκε από τον βασιλιά Willem-Alexander: Πέρυσι, οι συνθήκες ανάγκασαν την κόρη μου να διαμείνει στη Μαδρίτη. Από εκεί, μπόρεσε να συνεχίσει τις σπουδές της. Όλα αυτά [έγιναν] δυνατά χάρη στην αφοσίωση […] των Μεγαλειοτήτων τους. Πρόκειται για μια συγκινητική επίδειξη φιλίας. Θα ήθελα να τους εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου.

Η πριγκίπισσα Catharina-Amalia της Ολλανδίας, με το ψευδώνυμο Amalia, ξεκίνησε τις σπουδές της στο Παμεπιστήμιο του Άμστερνταμ τον Σπετέμβριο του 2022. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν ανάλογα με το σχέδιο. Τον επόμενο μήνα, τον Οκτώβριο του 2022, ο ολλανδικός Τύπος αποκάλυψε ότι η ασφάλεια της νεαρής πριγκίπισσας, διαδόχου του θρόνου του βασιλείου των Κάτω Χωρών, που αποτελείται από τις χώρες της Ολλανδίας, του Κουρασάο, της Αρούμπα, και του Αγίου Μαρτίνου είχε τεθεί σε κίνδυνο. Είχαν διατυπωθεί απειλές εναντίον της, ενώ υπήρχαν φήμες για απόπειρες απαγωγής που ενορχηστρώθηκαν από τη Μαφία του Μόκρο. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ. Για να εξασφαλιστεί η ασφάλειά της, η Amalia πήγε στη Μαδρίτη, όπου μπορούσε να φροντίσει τον εαυτό της.

Εκείνη την εποχή διέρρευσαν φωτογραφίες της ίδιας και της μητέρας της να περπατούν στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας. Ωστόσο, ο ολλανδικός Τύπος προτίμησε να παραμείνει σιωπηλός για να προστατεύσει την ασφάλεια της πριγκίπισσας.

Τώρα που επέστρεψε στην οικογενειακή της κατοικία στη Χάγη, αποκαλύφθηκαν νέες πληροφορίες για τη νέα ζωή της πριγκίπισσας. Σύμφωνα με το Histoires Royales, η Amalia, που είναι εγγεγραμμένη στη Σχολή Πολιτικής, Ψυχολογίας, Νομικής και Οικονομικών Επιστημών (PPLE) του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ ζει πλέον όλο τον χρόνο στο Άμστερνταμ και έχει ένα σπίτι στις όχθες του καναλιού Singel. Πριν μετακομίσει, το σπίτι ανακαινίστηκε πλήρως και εξοπλίστηκε με ένα υπερσύγχρονο, ενισχυμένο σύστημα ασφαλείας. Η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά ήταν αρχικά περιορισμένη στη βίλα για μήνες. Αν και οι απειλές δεν έχουν εξαλειφθεί, η ομάδα ασφαλείας της πριγκίπισσας έχει έκτοτε ενισχυθεί, ώστε να μπορέσει να ξαναρχίσει μια κανονική ζωή και να επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο.

Πριν από έναν χρόνο, ο βασιλιάς Willem-Alexander μίλησε για τις σπουδές της κόρης του σε ένα podcast: “Αβεβαιότητα, έλλειψη ελευθερίας, δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλετε να μεγαλώσετε τα παιδιά σας και αυτό που θέλετε να το μεταδώσετε στα παιδιά σας, δήλωσε. 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα