Γιώργος Καρκάς: «Στη φυλακή υπήρχαν στιγμές που ένιωθα ψυχικά και πνευματικά ασταθής»
Γιώργος Καρκάς Στούντιο 4
Credit: studio4_ert/Instagram

Ο Γιώργος Καρκάς ήταν καλεσμένος στο “Στούντιο 4” το απόγευμα της Πέμπτης. Ο ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για την περίοδο που βρέθηκε στη φυλακή κατηγορούμενος για έναν βιασμό που ουδέποτε έπραξε και στη συνέχεια κρίθηκε αθώος.

«Ενώ έχω κάνει όλες τις ψυχολογικές διαδρομές μέσα μου για να αντικρούσω όλα αυτά που εσείς είδατε σε κάποια λεπτά ενός βίντεο, η προσπάθεια η ψυχολογική είναι τεράστια. Σε κάθε σημείο αυτής της ψυχολογικής διαδρομής, τα διακυβεύματα είναι επίσης τεράστια. Θα μείνω στη φυλακή για πολλά χρόνια ή θα βγω; Θα μπορέσω να συνεχίσω τη ζωή μου ή όχι; Ακόμα και να αποδειχθεί ότι είμαι αθώος, έξω θα μου έχουν δημιουργήσει μια δεύτερη φυλακή; Τι θα γίνει;».

«Εκεί πήγε να μου στρίψει, που λέμε λαϊκά. Όταν πιέζεσαι πολύ μέσα στη φυλακή, γιατί η φυσική τάση του ανθρώπου είναι να είναι ελεύθερος, το μυαλό σου κάνει ένα κλακ και σκέφτεσαι το έγκλημα που έχεις κάνει. Όταν όμως φτάνεις σε αυτό το οριακό σημείο επίπεδο σωματικά και ψυχολογικά, είσαι έγκλειστος και δεν έχεις έγκλημα να σκεφτείς, έχοντας ταυτόχρονα με αυτό το αίσθημα της αδικίας και τη σκέψη αν θα αποδειχθεί η όχι και αν αποδειχθεί πως θα ζήσω μετά έξω, ήταν ένα πράγμα το οποίο οριακά με έκανε να νιώσω ψυχικά ασταθής κάποιες φορές. Και πνευματικά ασταθής», τόνισε ο Γιώργος Καρκάς και συνέχισε:

«Μέσα σε μια εβδομάδα είχαν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία μου. Στην ουσία μόλις έγιναν οι καταθέσεις στον ανακριτή και στον εισαγγελέα, ήρθε η μεταγωγή και το πρώτο βράδυ που ήμουν στην Τρίπολη, με είδα στην τηλεόραση. Το βλέπω μάλιστα να λέει πως «δημοσιοποιούνται τα στοιχεία 29χρονου ημεδαπού για τον βιασμό οδηγού ταξί». Με βλέπω και αναρωτιέμαι «καλέ, τι λέει;». Μετά κατάλαβα τι έκαναν, τα πρώτα τρία δευτερόλεπτα ήταν το αντανακλαστικό μου να αντιδράσω με γέλιο».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα