Γαμήλιες καμπάνες και στη Γερμανία: Ο πρίγκιπας Ludwig της Βαυαρίας παντρεύεται την αγαπημένη του
Credit: Bild/Prinz Ludwig von Bayern

Έτος γάμων για τους πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Τώρα έρχεται η σειρά του πρίγκιπα Ludwig της Βαυαρίας να παντρευτεί, με το χαρμόσυνο γεγονός να λαμβάνει χώρα τον Μάιο.

Σύμφωνα με το People, ο 40χρονος πρίγκιπας Ludwig θα παντρευτεί την αγαπημένη του, Sophie-Alexandra Evekink στις 20 Μαΐου στην εκκλησία Theatiner στο Μόναχο. Θα ακολουθήσει δεξίωση στο Παλάτι Νίμφενμπουργκ την οποία διοργανώνει ο ξάδελφός του, δούκας Franz της Βαυαρίας.

Ο εορτασμός θα αντικατοπτρίζει τοπικά στοιχεία και προσωπικές πινελιές, από τη συμμετοχή παραδοσιακών βαυαρικών αντιπροσωπειών στην τελετή και την εκκλησία μέχρι τοπικά τρόφιμα και ποτά στο μενού, δήλωσε εκπρόσωπος.

Λόγω της παγκόσμιας κρίσης και ιδιαίτερα του πολέμου στην Ουκρανία, ο δούκας Franz και οι μελλόνυμφοι ζήτησαν να γίνουν δωρεές σε ανθρωπιστικούς σκοπούς αντί για δώρα. Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες από το ίδρυμα Νίμφενμπουργκ τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ο πρίγκιπας Ludwig και η Sophie, 32 ετών, ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους τον Αύγουστο του 2022. Παραμένει ασαφές πώς και πότε το ζευγάρι συνδέθηκε για πρώτη φορά.

Ο πρίγκιπας Ludwig είναι ο δισέγγονος του βασιλιά Ludwig III, του τελευταίου βασιλιά της Βαυαρίας. Αν και η μοναρχία διαλύθηκε με τη Γερμανική Επανάσταση του 1918 μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η βαυαρική βασιλική οικογένεια συνέχισε τελετουργικά.

Καθώς ο ξάδελφός του δούκας Franz δεν έχει παιδιά, ο πρίγκιπας Ludwig πρόκειται μια μέρα να γίνει επικεφαλής του οίκου των Wittelsbach. Ο ξάδελφος του πατέρα του, ο Franz,, είναι ο σημερινός δούκας της Βαυαρίας, αλλά καθώς τόσο αυτός όσο και ο μικρότερος αδελφός του Max, δεν έχουν άρρενες κληρονόμους, ο τίτλος θα περάσει στον πατέρα του Ludwig, τον Luitpold, με τον θάνατό του.

Ο Ludwig σπούδασε νομικά στο Γκέτινγκεν της Γερμανίας, με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Έχει περάσει μεγάλο μέρος της τελευταίας δεκαετίας στην αγροτική Κένυα, ιδρύοντας και διευθύνοντας μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς αφιερωμένους στην ψηφιακή ενδυνάμωση. Εκτελεί επίσης τιμητικά καθήκοντα στη Βαυαρία κατόπιν αιτήματος του δούκα Franz.

Η μέλλουσα νύφη Sophie έχει διπλή υπηκοότητα ως Ολλανδή και Καναδή. Αυτή τη στιγμή κάνει το διδακτορικό της στην εγκληματολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με έμφαση στη δικαιοσύνη για τα θύματα σεξουαλικής βίας, η οποία σχετίζεται με συγκρούσεις.

Είναι απόφοιτος του University College του Λονδίνου και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπου διδάσκει μάθημα για τη σεξουαλική βία που σχετίζεται με συγκρούσεις και τη μεταβατική δικαιοσύνη. Στο παρελθόν εργάστηκε για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στη Γενεύη της Ελβετίας και για τα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα