Η Emilia Clarke δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της τη στιγμή που ο πρίγκιπας William της απέδιδε βασιλική τιμή. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, αντικαθιστώντας τον πατέρα του, παρέδωσε τις τιμές σε εξέχουσες προσωπικότητες που είχαν ανακοινωθεί την Πρωτοχρονιά.
Η σταρ του Game of Thrones ήταν μία από αυτές και έλαβε την τιμή του μέλους του βρετανικού τάγματος λόγω του έργου της στη δημιουργία μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης με στόχο την αντιμετώπιση εγκεφαλικών τραυμάτων. Στην τελετή που έγινε στο Κάστρο του Ουίνδσορ η ηθοποιός φάνηκε να απολαμβάνει τον διάλογο με τον πρίγκιπα William καθώς οι δυο τους γελούσαν χαρούμενα. Στο πλευρό της και η μητέρα της, Jenny. Και οι δύο ανακηρύχθηκαν μέλη του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.
Smiles from the Mother of Dragons, Daenerys!
— It's a lawyer's life (@itsalawyerslife) February 21, 2024
Emilia Clarke + Jennifer Clarke made MBEs by the Prince of Wales at Windsor Castle for their charity @SameYouOrg for better recovery treatment for survivors of brain injury and stroke. Emilia suffered brain aneurysms in 2011, 2013 pic.twitter.com/BMeDlwLQcw
Τα βραβεία αυτά, τα οποία απονέμονται από τον μονάρχη, αναγνωρίζουν “εξαιρετικά” επιτεύγματα και υπηρεσίες στην κοινότητα που έχουν “έναν διαρκή και πραγματικό αντίκτυπο” και “ξεχωρίζει ως παράδειγμα για τους άλλους”.
Η Clarke και η μητέρα της ξεκίνησαν τη φιλανθρωπική οργάνωση SameYou πριν από τέσσερα χρόνια για να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις εγκεφαλικές κακώσεις σε νέους ενήλικες και να βελτιώσουν την πρόσβαση σε υποστήριξη.
Emilia Clarke cuts a glamorous figure in white co-ord as she beams alongside mother Jenny after being made an MBE for co-founding brain injury charity https://t.co/8Wpk9ENPtk
— Daily Mail Celebrity (@DailyMailCeleb) February 21, 2024
Η ηθοποιός υπέστη δύο εγκεφαλικές αιμορραγίες στις αρχές της δεκαετίας του 2010, ενώ ήταν στα 20 της και έπαιζε στη θρυλική σειρά του HBO “Game of Thrones”.
Είπε στο BBC News ότι ήθελε να βελτιώσει την πρόσβαση στην αποκατάσταση και άλλων ανθρώπων με εγκεφαλικές κακώσεις. “Είχα αυτή την απίστευτη νοσοκόμα, αλλά ήμουν ένας από τους 400 ασθενείς που είχε. Δεν μπορούσε να μου δώσει περισσότερο από μισή ώρα κάθε τρεις εβδομάδες. Αυτή είναι η καθημερινή εμπειρία της ζωής έπειτα από μια εγκεφαλική βλάβη”, δήλωσε η Clarke.
Από τότε που δημιουργήθηκε το SameYou, “χιλιάδες άνθρωποι” έχουν γράψει με παρόμοιες εμπειρίες, δήλωσε η μητέρα της Clarke, Jenny.
“Οι κλινικοί γιατροί είναι φανταστικοί, οι θεραπευτές είναι υπέροχοι, αλλά δεν υπάρχουν αρκετοί από αυτούς και δεν υπάρχουν αρκετοί πόροι“, είπε.
“Αν είσαι τυχερός στο Ηνωμένο Βασίλειο, παίρνεις μερικές εβδομάδες για αποκατάσταση και μετά είναι σαν να πέφτεις από τον γκρεμό”.