Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο ABC: Προσωπική μου απόφαση να γυριστεί στους Παξούς το Maestro – Είναι ένα ερωτικό γράμμα στην Ελλάδα
Credit: Christopher Papakaliatis/ Instagram

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης βιώνει μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής του καθώς η σειρά του «Maestro», έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού, παγκοσμίως. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης ήδη βρίσκεται στους Παξούς και έχει ξεκινήσει τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου της σειράς.

Ο δημιουργός του «Maestro in Blue», όπως ονομάστηκε η σειρά στο εξωτερικό και συγκεκριμένα για την πλατφόρμα Netflix, παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο ABC, όπου μίλησε για τη σειρά, τους ήρωές της αλλά και τη μοναδική μουσική που τη «ντύνει».

Όπως είπε η απόφαση να πραγματοποιηθεί η σειρά σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου στους Παξούς, ήταν προσωπική ενώ επισήμανε ότι γυρίστηκε ως ένα «ερωτικό γράμμα στην Ελλάδα».

«Περνούσα τα καλοκαίρια μου με τη γιαγιά μου σε αυτό το νησί. Είναι ένα καταπληκτικό μέρος. Έχει τόση ομορφιά και φως. Ήξερα ότι αυτό θα βοηθούσε στη σύνδεση με ένα παγκόσμιο κοινό, επειδή το νησί είναι ένας χαρακτήρας από μόνος του στη σειρά».

Αναφερόμενος στην επιτυχία που έχει η σειρά καθώς έχει σπάσει τα ταμεία σε Ελλάδα και παγκόσμια αγορά, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης τόνισε ότι δεν ονειρευόταν ποτέ ότι το «Maestro» θα αποκτούσε τέτοια δημοτικότητα.

«Για να σας πω την αλήθεια, δεν ήξερα ότι θα είχε τέτοια επιτυχία» δήλωσε.

Στη σειρά, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης υποδύεται τον Ορέστη, έναν μουσικό που πηγαίνει στους Παξούς για να ξαναστήσει ένα μουσικό φεστιβάλ και εκεί μπλέκει σε προβλήματα που δημιουργούνται στην κλειστή κοινωνία του μικρού νησιού. Μιλώντας για τους ρόλους και τους χαρακτήρες που έχει γράψει είπε:

«Δεν μπορώ να γράψω χωρίς να μιλήσω για όσα συμβαίνουν γύρω μου. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, αλλά μιλά και για κοινωνικά ζητήματα, πράγμα που κάνει την ιστορία τόσο επίκαιρη και τους χαρακτήρες τόσο σχετικούς».

Όπως ήταν αναμενόμενο στη συνέντευξη του στο ABC, ερωτήθηκε και τη μουσική που πλαισιώνει την σειρά, όπως και όλα τα υπόλοιπα έργα του.

«Η μουσική είναι επίσης ένας χαρακτήρας στο «Maestro». Το να βρω τη σωστή μουσική για τα έργα μου είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μου. Για μένα, η μουσική είναι ζωή. Είναι αυτό που μου δίνει έμπνευση».

Μάλιστα, για τη συγκεκριμένα σειρά, ο Παπακαλιάτης στράφηκε στον παλιό του συνεργάτη τον συνθέτη Κώστα Χρηστίδη, για το πρωτότυπο soundtrack. Οι δύο τους είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στις ταινίες του «Αν» και «Ένας άλλος κόσμος», με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ J.K. Simmons.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα