Αστρονομικό ποσό για την πόρτα του Τιτανικού
Leonardo DiCaprio, Kate Winslet
Credit: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet /imdb.com

Στο σφυρί βγήκε η πόρτα από την ταινία “Τιτανικός” του 1997, στην οποία γαντζώθηκαν οι πρωταγωνιστές, Kate Winslet και Leonardo DiCaprio. Μάλιστα, το εμβληματικό αντικείμενο συγκέντρωσε το αστρονομικό ποσό των 718.750 δολαρίων.

Η ξύλινη πόρτα ήταν στο επίκεντρο της συγκλονιστικής σκηνής της ταινίας, στην οποία ο Jack Dawson (DiCaprio) και η Rose DeWitt Bukater (Winslet) παλεύουν στα παγωμένα νερά μετά τη βύθιση του πλοίου.

Προσπαθούν να σκαρφαλώσουν πάνω σε ένα κομμάτι ξύλου στην παγωμένη θάλασσα του Βόρειου Ατλαντικού. Ωστόσο, υπάρχει χώρος μόνο για έναν στην πόρτα, οπότε ο Jack θυσιάζει τη θέση του για τη Rose. Καταλήγει να παγώσει μέχρι θανάτου στο νερό, ενώ η Rose επιβιώνει, κάνει οικογένεια και ζει μέχρι τα βαθιά γεράματα, όπως ακριβώς ήθελε ο Jack.

Η πόρτα – η οποία έχει επίσης πυροδοτήσει μια συζήτηση δεκαετιών σχετικά με το αν ο Jack θα μπορούσε να έχει επιβιώσει – πωλήθηκε στην εκδήλωση Treasures from Planet Hollywood του Heritage Auctions. Η τιμή πώλησής της ξεπέρασε αυτή του μαστιγίου του Indiana Jones από το Temple of Doom (525.000 δολάρια) και του τσεκούρι του Jack Nicholson από τη Λάμψη (125.000 δολάρια).

Στη δημοπρασία σημειώθηκε ότι η πόρτα είναι “στην πραγματικότητα μέρος του πλαισίου της πόρτας ακριβώς πάνω από την είσοδο του σαλονιού πρώτης θέσης [του πλοίου]”.

Το φόρεμα που φορούσε η Winslet στο φινάλε της ταινίας πωλήθηκε για 125.000 δολάρια.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα