Τιτανικός: Ο James Cameron απαντά για τη σκηνή με την πόρτα – Θα μπορούσε να σωθεί και ο Jack;
Credit: Titanicmovie/Instagram

Στο ερώτημα αν ο Leonardo Di Caprio, ως Jack στην τεράστια κινηματογραφική επιτυχία «Τιτανικός» μπορούσε να σωθεί στην τελευταία σκηνή, απάντησε ο σκηνοθέτης, James Cameron.

Με αφορμή τα 25 χρόνια από την πρεμιέρα της χολιγουντιανής ταινίας που για πολλούς θεωρείται «ορόσημο», ο σπουδαίος σκηνοθέτης προσπάθησε να απαντήσει σε ένα ερώτημα εκατοντάδων θαυμαστών του ερωτευμένου και ταυτόχρονα άτυχου ζευγαριού στην ταινία.

Όλα αυτά τα χρόνια γίνονται αμέτρητες συζητήσεις μεταξύ σοβαρού κι αστείου. Εάν ο Jack, ο ρόλος του νεαρού που υποδυόταν ο διάσημος Leonardo Di Caprio, χωρούσε στην ξύλινη πόρτα που ήταν ξαπλωμένη μέσα στη θάλασσα, η αγαπημένη του Rose, η δημοφιλής ηθοποιός, Kate Winslet. Και αν τελικά ζούσε, αν είχε καταφέρει να βρει λίγο χώρο και να ανέβει πάνω σε αυτήν.

Ο James Cameron σε συνέντευξή του σε πάνελ στο Television Critics Association 2023, επισήμανε ότι:

«Στην πραγματικότητα δεν είναι καν μια πόρτα. Είναι κομμάτι από ένα πλαίσιο του first class lounge. Μέσα σε περίπου 8 λεπτά ο Jack θα είχε χάσει τις αισθήσεις του».

Επομένως δεν ήταν πόρτα αυτό που ο Jack και η Rose χρησιμοποίησαν για να επιπλεύσουν στο ναυάγιο. Αντιθέτως ήταν ένα ξύλινο κομμάτι που έντυνε το lounge της first class.

Άρα ο σκηνοθέτης του Τιτανικού καταρρίπτει ό,τι μέχρι τώρα σκεπτόμασταν και λύνει το μυστήριο ότι η Rose δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να δώσει χώρο στον Jack, αφού και εκείνη κρατιόταν μόνο από ένα κομμάτι ξύλο και όχι από μία ολόκληρη πόρτα, που πολλοί πίστευαν.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα