Αρραβωνιάστηκε η πριγκίπισσα Alexandra του Λουξεμβούργου- Το ασυνήθιστο δαχτυλίδι
Credit: courgrandducale - © Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

Γαμήλιες καμπάνες στο Λουξεμβούργο καθώς αρραβωνιάστηκε η πριγκίπισσα Alexandra.

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε ο αρραβώνας της κόρης του Μεγάλου Δούκα Henri και της Μεγάλης Δούκισσας Maria με τον Nicolas Bagory. Ο γάμος αναμένεται να γίνει την άνοιξη, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο Οίκος του Μεγάλου Δούκα.

Μαζί με την ανακοίνωση του αρραβώνα δόθηκε στη δημοσιότητα και το επίσημο πορτρέτο των μελλονύμφων, όπου το ευτυχισμένο ζευγάρι ποζάρει αγκαλιασμένο. Το βλέμμα επικεντρώνεται στο ασυνήθιστο δαχτυλίδι αρραβώνων, μια χρυσή βέρα που φέρεται να είναι στολισμένη με διαμάντια και άλλα πολύχρωμα πετράδια.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ένα σύντομο βιογραφικό του Nicolas Bagory, ο οποίος γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1988 και μεγάλωσε στη Βρετάνη της Γαλλίας. Αφού σπούδασε πολιτικές επιστήμες και κλασική λογοτεχνία, τώρα εργάζεται στη δημιουργία κοινωνικών και πολιτιστικών πρότζεκτ.

Η πριγκίπισσα Alexandra γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 16 Φεβρουαρίου 1991. Το πλήρες όνομά της είναι  Alexandra Joséphine Teresa Charlotte Marie Wilhelmine. Είναι το τέταρτο παιδί και η μοναχοκόρη της Βασιλικής Αυτού Υψηλότητας του Μεγάλου Δούκα και της Μεγάλης Δούκισσας του Λουξεμβούργου.

Credit: monarchie.lu – Maison du Grand-Duc / Sophie Margue

Τα αδέρφια της είναι οι: Πρίγκιπας Guillaume, ο διάδοχος, ο πρίγκιπας Félix, ο πρίγκιπας Louis και ο πρίγκιπας Sébastien.

Αυτή τη στιγμή η πριγκίπισσα Alexandra είναι έκτη στη σειρά της διαδοχής του θρόνου, ακολουθώντας τον μεγαλύτερο αδελφό της Μεγάλο Δούκα, Guillaume, τον 2χρονο γιο του πρίγκιπα Charles, τον μεγαλύτερο αδελφό της πρίγκιπα Félix, την 8χρονη κόρη του πριγκίπισσα Amalia και τον 6χρονο γιο του πρίγκιπα Liam. Μετά την Alexandra είναι ο νεότερος αδελφός της, πρίγκιπας Sébastien.

Να σημειωθεί ότι ο τρίτος γιος του Μεγάλου Δούκα και της Μεγάλης Δούκισσας, πρίγκιπας Louis δεν είναι στη σειρά για τον θρόνο. Παραιτήθηκε από την αξίωσή του για το στέμμα προτού παντρευτεί την Tessy Antony, μια κοινή θνητή, το 2006. Απέκτησαν δύο γιους, τον πρίγκιπα Gabriel, 16 ετών, και τον πρίγκιπα Noah, 15 ετών, προτού πάρουν διαζύγιο το 2019.

Ο γάμος της πριγκίπισσας Alexandra θα είναι ο πρώτος στην οικογένειά της εδώ και μια δεκαετία. Ο πιο πρόσφατος γάμος ήταν αυτός του πρίγκιπα Félix, που παντρεύτηκε την Claire Lademacher στη Basilique Sainte Marie-Madeleine στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2013.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα