Αλέξανδρος Λυκουρέζος για Ζωή Λάσκαρη: Ήταν ο πυρήνας της ζωής μου
O Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η Ζωή Λάσκαρη
Credit: Ζωή Λάσκαρη/Ιnstagram

Συνέντευξη στον Τάσο Τρύφωνος και την εκπομπή «Τετ α τετ» παραχώρησε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε για την Ζωή Λάσκαρη και το κενό που άφησε μετά τον θάνατό της το οποίο όπως σημείωσε «δεν γεμίζει με τίποτα»

«Μου λείπει η παρουσία της. Η παρουσία της Ζωής. 41 χρόνια ήμασταν μαζί, πολλά τα χρόνια. Περάσαμε και φουρτούνες και μπουνάτσες, στιγμές αξέχαστες, αλησμόνητες, δύσκολες. Πολλά. Η παρουσία της όμως, με κεφαλαίο Π, ήταν μοναδική. Και πολύ δυνατή. Έστω και σιωπηλή πολλές φορές. Συνεπώς αυτό δεν γεμίζει, δεν αντικαθίσταται, δεν αναπληρώνεται. Παραμένει το κενό. Απλώς συμφιλιώνεται κανείς με τον χρόνο με αυτό το κενό» δήλωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Σε ερώτηση για το κατάφερε να σταθεί στα πόδια του μετά τον χαμό της, ο ίδιος δήλωσε: «Δεν νομίζω πως υπάρχουν κανόνες γι’ αυτό το πράγμα ούτε μπορώ να αναλύσω πως κατάφερα ή δεν κατάφερα. Στη δουλειά το έριχνα πάντοτε… Εξάλλου της Ζωής της άρεσε αυτό και ήταν κάτι που την ικανοποιούσε και το ήθελε πολύ. Ποτέ δεν μου είπε πως αφιερώνω περισσότερο χρόνο στη δουλειά».

«Ήταν ο πυρήνας της ζωής μου, ο άξονας αναμφισβήτητα, η Ζωή. Τώρα πώς τα κατάφερα και πώς το προσπέρασα, είναι θέμα της εποχής εκείνης. Δεν μπορώ να κάνω μια καταγραφή ή να κάνω μια αναδρομή και να πω πως έτσι λειτούργησα εσωτερικά. Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, το οποίο το αντιμετώπισα και όπως σας είπα, η παρουσία παραμένει και έχω συμφιλιωθεί με αυτό το κενό, το οποίο δεν γεμίζει με τίποτα» τόνισε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα