Μαλλιά

Wavy Hair, Do Care: Πώς θα πετύχετε ένα φυσικό κυματιστό look στα μαλλιά σας;

Σας εξηγούμε step by step

Χρύσα Δαρσακλή

Χρύσα Δαρσακλή

κυματιστό

Getty Images

Νιώθουμε μία ζήλια κάθε φορά που τα βλέπουμε και δεν μπορούμε να μην αναρωτιόμαστε πώς καταφέρνουν οι celebrities να έχουν πάντα αυτό το cool και καθόλου στημένο αποτέλεσμα. Ναι, μιλάμε φυσικά για τα κυματιστά μαλλιά, τα οποία όμως δεν είναι τόσο δύσκολα να γίνουν όσο νομίζουμε. Ακολουθήστε τα απλά βήματα που σας εξηγούμε παρακάτω και δείτε πώς θα δημιουργήσετε τέλεια wavy looks εύκολα και γρήγορα.

Pixel Formula

Πώς θα πετύχετε ένα φυσικό κυματιστό look στα μαλλιά σας step by step

 

  1. Μη στοχεύετε στο τέλειο: Το ζητούμενο είναι τα μαλλιά σας να δείχνουν ζωντανά, υγιή και ανάλαφρα. Το τέλειο styling «κούκλας» δε θα δώσει ρεαλιστικό αποτέλεσμα, ούτε θα αποπνέει αυτοπεποίθηση.
  2. Θυμηθείτε το κόλπο με το conditioner να προηγείται του σαμπουάν: Γιατί ναι μεν το conditioner θρέφει και μαλακώνει τα μαλλιά, παράλληλα όμως τα επιβαρύνει ως σύνθεση. Με το να ολοκληρώνετε το λούσιμο με το σαμπουάν σας είναι σίγουρο ότι δε θα αφήσετε κανένα ίχνος προϊόντων και θα είναι πολύ πιο ανάλαφρα.
  3. Ένα spray για όγκο είναι απαραίτητο προτού ξεκινήσετε το styling. Ψεκάστε στις ρίζες με το κεφάλι σκυμένο προς τα κάτω και κάνετε ελαφρύ μασάζ με τα χέρια ώστε να ενεργοποιηθεί το προϊόν και να δώσετε περισσότερο όγκο.
  4. Ακολουθείστε διαφορετική τακτική στο στέγνωμα: όπως είπαμε, ζητούμενο δεν είναι το τέλειο sleek αποτέλεσμα, αλλά κάτι πολύ πιο messy. Αφαιρέστε το εξάρτημα με το λεπτό στόμιο από το σεσουάρ σας και στεγνώστε δουλεύοντας παράλληλα τα μαλλιά με τα χέρια σας, ώστε να έχετε όγκο και κίνηση.
  5. Αν τα μαλλιά σας δε διαθέτουν κυματισμούς απο φυσικού τους και φοβάστε ότι το χτένισμα δε θα κρατήσει, μπορείτε να ενισχύσετε το αποτέλεσμα με τη βοήθεια μεγάλων ρόλεϊ ή ενός μεγάλου ψαλιδιού για μπούκλες. Ολοκληρώστε με ένα spray αλατόνερου ή μια δυνατή λακ για γερό κράτημα, «τσαλακώστε» λίγο τα μαλλιά σας με τα χέρια και έτοιμες!

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Χρύσα Δαρσακλή