Κατευθείαν από την πασαρέλα του Dior: Το εύκολο μακιγιάζ των ματιών που δε χρειάζεται ούτε μολύβι ούτε μάσκαρα
Το κόλπο του μακιγιάζ από την πασαρέλα Dior
Credit: @peterphilipsmakeup / Instagram

Πώς θα αντιγράψετε σε δευτερόλεπτα το μακιγιάζ που είδαμε στην pre-fall 2024 κολεξιόν του οίκου Dior, σύμφωνα με τον δημιουργό του, Peter Philips.

Πριν από λίγες μέρες, έγινε στο Μπρούκλιν η επίδειξη για τη φθινοπωρινή κολεξιόν Pre-Fall 2024 του Dior. Εκτός από τα συγκλονιστικά outfits, προσέξαμε και το μακιγιάζ των μοντέλων (φυσικά). Σε αυτό το κομμάτι λοιπόν ο Peter Philips — ο makeup artist και καλλιτεχνικός διευθυντής της μάρκας, μας εντυπωσίασε με την απλότητά του. Διατήρησε το μακιγιάζ καθαρό και ελάχιστο, επικεντρώνοντας την προσοχή στα απαλά κόκκινα χείλη, που έμοιαζαν σαν να έχουν βαφτεί με κόκκινο κρασί.

Σε αυτό το μακιγιάζ, η ισορροπία ξεκινάει από τα διακριτικά τονισμένα μάτια χρησιμοποιώντας ελάχιστη σκιά. “Η Maria Grazia [η διευθύντρια της Dior] ήθελε τα μάτια nude και καθαρά, έτσι ώστε η συνολική εμφάνιση να μοιάζει πιο αγορίστικη,” εξήγησε ο Philips στο InStyle από τα παρασκήνια της επίδειξης. Για να το πετύχει, χρησιμοποίησε ένα ψαλίδι για βλεφαρίδες ώστε να τους δώσει τη μέγιστη καμπύλη, παραλείποντας τη μάσκαρα. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε σκιά σε σκούρο καφέ ή μαύρο (ανάλογα την επιδερμίδα του κάθε μοντέλου) για να τραβήξει μια γραμμή κοντά στη βάση των κάτω βλεφαρίδων.

“Παίρνω ένα επίπεδο πινέλο και το περνάω στις ρίζες των βλεφαρίδων” εξήγησε. “Κάνει τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται πιο πλούσιες χωρίς να χρησιμοποιείτε μάσκαρα. Το εφέ δεν είναι ακριβώς όπως του eyeliner — αλλά κάτι ανάμεσα σε σκιά και μολύβι.”

Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν αδιόρατο, λέει ο Philips, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως καλλιτεχνικός διευθυντής της μάρκας για μια δεκαετία. “Τη διαφορά την παρατηρείτε όταν βάφετε το ένα μάτι. Αλλά μόλις βάψετε και τα δύο, αποκτάτε ένα όμορφο βλέμμα χωρίς όμως να μοιάζει μακιγιαρισμένο”, είπε. Όσο για τα φρύδια ήταν εξίσου φυσικά. “Τα φρύδια είναι ωραία σχεδιασμένα, πειθαρχημένα, και ελαφρώς επιμηκυμένα, ώστε να δείχνουν κομψά”, αναφέρει ο Philips.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα