Sophie Marceau: Η σπάνια εξομολόγηση για την προσωπική της ζωή – “Είμαι sapiosexual”
Credit: Denis Makarenko/Shutterstock

Η Sophie Marceau προχώρησε σε μία σπάνια εκμυστήρευση όσον αφορά στην προσωπική της ζωή αν και η ίδια συνήθως δεν είναι πολύ πρόθυμη να μιλήσει γι’ αυτήν. Η Γαλλίδα σταρ δήλωσε “sapiosexual” σε συνέντευξή της στη “Libération” και προκάλεσε εντύπωση.

Η συνήθως συγκρατημένη Sophie Marceau, όταν πρόκειται να μιλήσει γι’ αυτού του είδους τα προσωπικά θέματα, μιλώντας στις στήλες της Libération στις 10 Μαΐου, περιέγραψε τον εαυτό της ως “sapiosexual”, δηλαδή “έλκεται από την ευφυΐα.” Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι “όλα είναι καλά” στην καρδιά της, χωρίς να πει τίποτα περισσότερο για την ερωτική της ζωή.

Το “sapiosexuality” αναφέρεται σε εκείνους που έλκονται από τη νοημοσύνη ενός άλλου ατόμου και πιστεύουν ότι αυτή είναι η πιο ελκυστική ιδιότητά τους. Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να προσδιορίζονται ως οποιοδήποτε φύλο ή αμφιφυλόφιλοι, gay ή trans.

Η Sophie Marceau είχε σχέσεις με τον Πολωνό σκηνοθέτη Andrzej Zulawski, με τον οποίο απέκτησε τον γιο της Vincent, που γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1995, και με τον Αμερικανό παραγωγό Jim Lemley, με τον οποίο απέκτησε την κόρη της Juliette, η οποία γεννήθηκε το 2002. Όπως φαίνεται από τη δήλωσή της, βάζει τη μόρφωση και το χάρισμα πάνω από άλλα κριτήρια στους συντρόφους της.

Από τότε που ήμουν 13 ετών, σε όλα τα άρθρα για μένα γίνεται αναφορά στο σώμα μου“, παραπονέθηκε σε συνέντευξή της στο γαλλικό τεύχος του περιοδικού ELLE τον περασμένο Απρίλιο. Και πρόσθεσε: “Είναι αδύνατη, δεν φοβάται τα γηρατειά, είναι λαμπερή στην ηλικία της… Είναι πάντα το ίδιο ερώτημα: είναι πια αρεστή ή όχι; Σημαίνει ότι είμαστε εκεί για να ικανοποιούμε, ότι το σώμα μας είναι το διαβατήριό μας και ότι, αν δεν ανταποκρινόμαστε στα κριτήρια που μας επιβάλλονται, μπορεί να είναι πολύ άβολα.”

Στο τελευταίο της βιβλίο La Souterraine, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Seghers, η 56χρονη σταρ αποκαλύπτει κάποιες λεπτομέρειες από την προσωπική της ζωή.

Η Sophie Marceau παρουσίασε αυτά τα είκοσι πορτρέτα γυναικών που συνδυάζουν ιστορίες και ποιήματα στο τέλος Απριλίου στο Φεστιβάλ Βιβλίου του Παρισιού.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα