Τι σχέση έχει η μικρή γοργόνα Άριελ με τη Χιονάτη και το λιονταράκι Σίμπα;
Credit: Little Mermaid Disney

Η μικρή γοργόνα Άριελ είναι εδώ. Αλλά όχι μόνη της! Θα ακολουθήσουν και οι άλλοι δύο ήρωες σε μια δυναμική παρουσία της Walt Disney στο κινηματογραφικό στερέωμα.

Το πρώτο teaser της ταινίας Little Mermaid αποκαλύφθηκε στην έκθεση D23 της Disney, με πρωταγωνίστρια τη star της R&B, Halle Bailey.

Ο σκηνοθέτης Rob Marshall, του οσκαρικού “Chicago”, είπε για τη νέα του δουλειά:

«Όταν ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι ήταν πολύ σημαντικό να τιμήσουμε την πρωτότυπη ταινία, αλλά και να ξανασκεφτούμε και να δώσουμε λίγο βάθος στη νέα. Όσο για τη νέα γοργόνα, η Bailey διεκδίκησε τον ρόλο και τον πήρε με την αξία της».

Σχετικά με τις διαφορές μεταξύ της ταινίας κινουμένων σχεδίων και της ζωντανής δράσης, τα πτερύγια της Bailey φαίνονται να είναι λίγο μακρύτερα από την έκδοση κινουμένων σχεδίων, ενώ έχει χάσει το κωνικό σουτιέν κάτω από το νερό για κάτι πιο… εκλεπτυσμένο.

Σε μια συνέντευξη για το τεύχος Power of Young Hollywood 2022 του Variety, η Halle μίλησε για τη μακροχρόνια αγάπη της για την πρωτότυπη ταινία και αναφέρθηκε στη ρατσιστική κριτική που της ασκήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανέφερε πως έλαβε υποστήριξη από τους παππούδες της κατά τη διάρκεια των αντιδράσεων, οι οποίοι της υπενθύμισαν τον αντίκτυπο που θα είχε μια μαύρη πριγκίπισσα στη μεγάλη οθόνη.

Της είχε πει μεταξύ άλλων: “Δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό για την κοινότητά μας, για όλα τα μικρά κορίτσια που πρόκειται να δουν τον εαυτό τους σε εσένα και να ταυτιστούν μαζί σου”.

Το “Little Mermaid” βγαίνει στους κινηματογράφους στις 26 Μαΐου 2023.

Άλλη μια αγαπημένη ηρωίδα έρχεται στη μεγάλη οθόνη. Η Χιονάτη θα έχει τη μορφή της Rachel Zegler, με κακιά βασίλισσα την Gal Gadot.

«Η Χιονάτη είναι το κορίτσι που θυμάστε, αλλά σίγουρα είναι φτιαγμένο για τη σύγχρονη εποχή. Για την ίδια έχει σημασία να είναι πιο η δίκαια από όλους», είπε η Zegler.

Η Gadot, εν τω μεταξύ, απολαμβάνει τη μετάβαση από την Wonder Woman στην κακιά. «Το γεγονός ότι μπορούσα να χορέψω, ήταν απολαυστικό» ανέφερε η Gal. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Marc Webb, του Amazing Spider-Man.

Μια ακόμη ταινία βρίσκεται στα σκαριά. Ο σκηνοθέτης Barry Jenkins αποκάλυψε τον τίτλο της επερχόμενης ταινίας του Lion King, Mufasa: Lion King που θα βγει το 2024. Οι Billy Eichner και Seth Rogen θα επιστρέψουν ως Timon και Pumbaa, αντίστοιχα.

«Ο Mufasa ήταν στην πραγματικότητα ένα ορφανό μικρό που έπρεπε να περιηγηθεί μόνο του στον κόσμο και λέγοντας αυτήν την ιστορία, βιώνουμε το πραγματικό ταξίδι του. Το πώς ο Mufasa βρήκε τη θέση του στον κύκλο της ζωής», είπε ο σκηνοθέτης για τον χαρακτήρα, ο οποίος γίνεται ο πατέρας του Σίμπα.

Ανυπομονούμε για τις νέες ταινίες που δεν τις αγαπούν μόνο τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι που νιώθουν παιδιά.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα