Αν βρεθείτε στο Τόκιο τότε ένα από τα κτίρια που θα τραβήξει το ενδιαφέρον σας είναι του Louis Vuitton. Ο γαλλικός οίκος είναι γνωστός τόσο για τα προϊόντα που διαθέτει και την ασυναγώνιστη αισθητική τους, όσο και για τα εντυπωσιακά κτίρια του που είναι διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο, όπως στην Σιγκαπούρη ή στο Παρίσι.
Πιθανότατα να έχετε ήδη δει στο Instagram την σχεδόν μαγευτική νέα πρόσοψη του καταστήματος στην ιαπωνική πρωτεύουσα, το οποίο χτίστηκε το 1981.
Η προϋπάρχουσα τοποθεσία έχει μεταμορφωθεί πλήρως! Εμπνευσμένοι από τις θαλάσσιες αντανακλάσεις του λιμανιού της Ginza, οι αρχιτέκτονες Jun Aoki και Peter Marino αποκάλυψαν ένα κτίριο πολλών ορόφων με curved όψη, πλήρως καλυμμένο από ολογραφικό γυαλί και με ένα ιδιαίτερα γοητευτικό εσωτερικό χώρο.
«Η τρισδιάστατη επιφάνεια ενισχύεται από διχρωμική μεμβράνη που παράγει ατελείωτες χρωματικές παραλλαγές», εξηγεί ο ιάπωνας αρχιτέκτονας, Jun Aoki που έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον οίκο μόδας.
Τα κεντρικά σημεία του καταστήματος είναι η σκάλα από βελανιδιά που περιβάλλεται από γυαλί και οι διακοσμητικές μέδουσες που κλέβουν τις εντυπώσεις. Το ευφάνταστο concept του εσωτερικού χώρου είναι ιδέα του αμερικανού αρχιτέκτονα Peter Marino, ο οποίος είναι γνωστός για τις συνεργασίες του με fashion houses όπως ο Dior και ο Yves Saint Laurent.
Το κατάστημα διαθέτει τις γυναικείες και ανδρικές συλλογές σε ενδύματα, αξεσουάρ, κοσμήματα, ρολόγια, αρώματα και iconic ταξιδιωτικά σετ. Ο χώρος περιλαμβάνει επίσης αποκλειστικά κομμάτια, όπως το ανδρικό αθλητικό παπούτσι LV ollie, σε έξι αποχρώσεις και διακοσμημένο με μαργαριτάρια, το οποίο ανήκει στη συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι 2021.
Η εμπειρία των επισκεπτών κορυφώνεται με μια… γαστρονομική νότα καθώς στον τελευταίο όροφο υπάρχει το Le Cafe V και το κατάστημα σοκολάτας, που μετά την Οσάκα δεν θα τα βρείτε σε άλλα κτίρια της Vuitton στο κόσμο.
Eπικεφαλής είναι ένας από τους καλύτερους σεφ του κόσμου, ο Yosuke Suga, ο οποίος συνεργάζεται για δεύτερη φορά με την Louis Vuitton. Τα πιάτα του είναι κομψά και λιτά, ένα μείγμα σύγχρονης γαλλικής κουζίνας και ιαπωνικής φιλοσοφίας που αφήνουν τα συστατικά να μιλήσουν από μόνα τους. Θα θέλαμε πολύ να μπορούσαμε να τα δοκιμάσουμε!
Από τη Μαρία Ασλανίδη